Aleșii locali au aprobat astăzi un schimb de terenuri cu Costel Ciobanu zis Barbălată, în urma căruia reșițenii au ajuns din nou în proprietatea Parcului Cărășana.
Problema care se pune însă este legată de faptul că în mandatul administrației trecute mai multe dintre spațiile publice au ajuns peste noapte în proprietate privată, iar acum se dau bani serioși pentru recuperarea lor. Astfel că reșițenii au avut de pierdut de două ori. O dată când suprafața de teren de utilitate publică a trecut în administrarea privată a unor persoane fizice sau firme și o dată când aleșii locali ajung în situația de a face schimburi de terenuri și sunt obligați ca, în plus, să mai plătească și diferențe în bani din bugetul local.
„Nu au fost respectate legi, mai ales cele legate de împroprietăriri. Noi încercăm să refacem patrimoniul orașului. Multe suprafețe de teren din parcuri și chiar stația Nera sunt în proprietate privată. Parcul Copilului de pe Bulevardul Muncii este în aceeași situație, dar exemplele pot continua”, a declarat edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu, în urma ședinței de consiliu local care a avut loc astăzi.
Și la plenul de astăzi s-a pus problema unui schimb de terenuri între omul de afaceri Costel Ciobanu și Consiliul Local al municipiului Reșița. Suprafața preluată de la magnatul imobiliar este de 1.265,5 mp și se regăsește pe Strada Bega, în cauză fiind Parcul Cărășana. La schimb, aleșii au cedat o altă suprafață de teren, de 1.770 de mp, dar, potrivit expertizelor care s-au făcut, reșițenii mai trebuie să îi dea omului de afaceri și o sumă consistentă de bani.
„Având în vedere faptul că terenul primit la schimb de către Consiliul Local al municipiului Reșița este mai mare valoric, se împuternicește Serviciul Public – Direcția pentru Administrarea Domeniului Public și Privat al Municipiului Reșița de a achita diferența de 16.143 de euro în condițiile legii”, se arată în hotărârea adoptată astăzi de aleși.
„S-a pus problema unui schimb, rapoartele de specialitate spun că este legal. De astăzi, Parcul Cărășana este al reșițenilor. Avem mai multe parcuri care sunt în proprietate privată”, a adăugat primarul Mihai Stepanescu.
Societatea Help Trans din Oravița angajează inginer în construcții civile. Se oferă salariu de 3000 de euro, net. Specialiștii în construcții și materiale, al producerii betonului și al exploatării...
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Șeful PSD Caraș-Severin a fost învestit în funcția de președinte, într-un entuziasm general, care-l obligă să dezvolte, în sfârșit, Banatul de munte. Câștigător al alegerilor din 9 iunie, Silviu...
Help Trans angajează inginer construcții civile – 3000 euro net!
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281
Bravooo , ce oameni , ce conducere … Minunati sunteti!!! Va felicit … Ce treaba aveti voi … sa dati bani “mogulului” .. Investitori pe cand ? Vad ca scoateti zilnic bani din visteria orasului pentru a imbogatii persoane non-grata ale orasului!!! Bravoooo!!!
Oameni oameni semnati… Toti o apa si un pamant!