Afacerea în care își poate băga oricine picioarele. La propriu!

Vor sau nu, administratorii unui astfel de business sunt obligați să privească zilnic clienții cum își bagă picioarele în afacerea lor!

O metodă descoperită acum câteva sute de ani, în zona Asiei, a început să înflorească tot mai mult și în România, transformându-se într-o afacere de succes pentru mulți. Fără implicarea unor costuri prea mari, dar cu beneficii maxime pentru sănătate, business-ul a devenit un must-have al marilor centre spa. După o vizită de minimum un sfert de oră, în care clientul intră la apă, cu picioarele sau cu tot corpul, efectele se resimt imediat. Mai exact, este vorba despre o întâlnire cu „doctorul peștișor”.

Garra Rufa sunt o varietate de pești ce provin din diferite regiuni din Marea Mediterană, Orientul Mijlociu și de Est, inclusiv Siria, Turcia, Iran şi Irak şi care s-au dovedit eficienți în anumite afecțiuni dermatologice, iar antreprenorii îndrăzneți profită acum la maximum de această metodă de tratament, oferindu-le clienților o experiență unică.

Ciprian Boșca, un tânăr recent întors în țară după o ședere de mai bine de 7 ani în străinătate, este unul dintre cei care și-a deschis un astfel de salon fish-spa, care la ora actuală, în România, mai există doar în Reșița și Constanța.

Astfel, o armată de peștișori Garra Rufa își așteaptă zilnic clienții, în două acvarii, în salonul situat în Reșița, pe Strada Păcii, bloc 1, scara 2, apartament 1 (colț cu Naturalia-Shop). Peștii-doctor populari, dar şi controversați, întrucât se hrănesc cu pielea moartă de pe diferite părți ale corpului uman, au fost implicați, la începutul secolului al XXI-lea, în terapiile de înfrumusețare din saloanele de lux, acest tip de tratamente – ichtioterapie – fiind considerate un adevărat răsfăț.

„Sunt niște peștișori simpatici care curăță pielea moartă de pe picioare, ajută foarte mult la anumite probleme de dermatite, gen psoriazis, îmbunătățesc circulația sângelui, fac un micro masaj la tălpi, un fel de reflexo terapie, stimulând astfel centrii nervoși.

Peștii mănâncă celulele de piele moartă, oferind, practic un peeling, atât mecanic, cât şi enzimatic, pentru că eliberează niște substanțe ce echilibrează PH-ul pielii și ajută celulele să se regenereze mai repede decât în mod normal. Nu au dinți, doar niște buze puternice, cu ajutorul cărora ciugulesc pielea moartă, facilitând, astfel, creșterea de piele sănătoasă. Rezultatele se pot vedea după 4-5 ședințe, în sensul că dacă dai cu mâna, simți pielea mult mai fină. Din punctul meu de vedere trebuie făcute 10 ședințe, în intervale cât mai apropiate și, de ce nu, continuate periodic. Măcar o dată pe săptămână”, spune Ciprian Boșca.

Micii doctori prietenoși sunt aduși din Ungaria, originari fiind din Turcia, acolo unde au fost descoperiți, pentru ca mai apoi să fie importați prin Singapore și Malaezia, în fish-spa-uri mult mai dezvoltate.

„Avem două bazine cu material bio-filtrant și cu instalații de lămpi cu ultraviolete, pentru dezinfectarea apei, iar rugămintea noastră este ca cei care sunt interesați de un astfel de tratament să nu se prezinte la salon cu răni deschise, deoarece ar putea fi afectați atât peștii, cât și ceilalți pacienți. 

Prețul pentru o ședință de 15 minute este de 30 de lei,  iar pentru jumătate de oră clientul va plăti 50 de lei. Bineînțeles că am pus la dispoziție și abonamente al căror preț pentru 10 ședințe este de 400 de lei – jumătatea de oră și la un sfert de oră – 250 de lei. Desigur că vom oferi și anumite reduceri celor care vin cu recomandări”, a mai adăugat tânărul antreprenor.

Despre planurile de viitor ale salonului Happy Feet – Fish Spa din Reșița, Ciprian a adăugat:

„Dacă lucrurile merg bine, am înțeles că există în planul Primăriei Reșița construirea unui Aqua Park, în Mociur și dacă totul va fi bine ne dorim să ne mutăm și noi acolo cu un acvariu mare, în care să ne putem scufunda până la gât, iar pe viitor, pe timp de vară, să avem un acvariu montat la ștranduri, doar pentru picioare”.

Informații suplimentare și programări se pot face la numărul de telefon: 0760 169 060.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/