Aer mai curat în unele școli. Primăria Timișoara a montat senzori pentru detecția dioxidului de carbon

efc31016 1b72 45f1 a678 b87a74f45daf

Elevii care învață în cinci școli din Timișoara nu vor mai avea dureri de cap sau somnolență în sălile de clasă. Asta după ce reprezentanții primăriei au montat senzori care detectează un nivel ridicat al dioxidului de carbon. Astfel, profesorii vor știi când să deschidă geamurile pentru a aerisi încăperile.

Inițiativă inedită a Primăriei Timișoara. Reprezentanții instituției au montat în cinci școli din oraș senzori pentru detecția dioxidului de carbon și a nivelului de temperatură și umiditate. În total, este vorba de un set format din 20 de senzori care a fost donat Primăriei Timișoara de către uRADMonitor.

Școlile incluse în acest program sunt: Școala Generală nr. 1, Școala Generală nr. 15, Liceul Tehnologic „Electrotimiș”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” și Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”. Fiecare unitate de învățământ a beneficiat de amplasarea a câte patru senzori.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Prezența unui nivel ridicat de dioxid de carbon (CO2) în aer poate provoca somnolență și chiar dureri de cap. Odată ce senzorii alertează cadrele didactice referitor la nivelul ridicat de dioxid de carbon, acestea vor putea aerisi și astfel vor îmbunătăți condițiile de sănătate din spațiile pentru educație”, a informat Primăria Timișoara.

Tot cu sprijinul uRADMonitor, în diferite locații din Timișoara au fost montați senzori de monitorizare a calității aerului, care sunt integrați în baza de date deschise a orașului, disponibilă AICI!

 

banner 970 x 250