Adună medalii în continuare! Lugojeanul Sergiu Novac, din nou medaliat cu aur la matematică

sergiu novac lugoj

Sergiu Novac, fost elev al Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj și student în prezent la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, a adăugat în palmares un nou rezultat de excepție. Tânărul a reușit să obțină locul I și medalia de aur la cea de-a XV-a ediție a South Eastern European Mathematical Competition for University Students – SEEMOUS 2021. Competiția a avut loc în Agros, Cipru.

„A fost o experiență inedită. Am avut ocazia de a participa fizic la această olimpiadă studențească, așa că a fost ca o gură de aer proaspăt după aproape doi ani de școală online. Perspectiva este puțin diferită: în liceu îmi dedicam timpul aproape exclusiv pregătirii pentru olimpiadă, în timp ce acum trebuie să mă ocup mai întâi de facultate, și abia apoi lucrez pentru concursuri, așa că și timpul este mai puțin. Rămâne, însă, un sentiment unic. Pot spune ca mi-a lipsit și mă bucur ca nu mi-am pierdut îndemânarea.”, a declarat Sergiu Novac.

La ediția din acest an a Concursului internațional de matematică pentru studenți – SEEMOUS 2021, studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București au adjudecat primele locuri, trei dintre ei – Sergiu Novac, Dan-Ștefan Dumitrescu și Vlad-Nicolae Robu – s-au clasat pe primele trei locuri, obținând medalii de aur, iar cea de-a patra reprezentantă a Universității din București, Ana-Teodora Bercaru, a obținut medalia de argint.

La competiție au participat studenți de la 10 universități din Grecia, Cipru și România.