„Adulter” la Teatrul de Vest din Reșița! Mc Ranin: „O șaorma cu de toate!”

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Așa își descrie spectacolul regizorul Mihai Constantin Ranin, care se va juca în premieră, săptămâna aceasta, pe scena Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș.

Pentru că în municipiul de pe Bârzava coeficientul infectărilor cu SARS-CoV-2 a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, Teatrul de Vest din Reșița rămâne în continuare închis, motiv pentru care cea de-a treia premieră din acest an a instituției de cultură se va juca în municipiul de pe Timiș și Sebeș joi, 29 aprilie. „Dacă raportarea de miercuri va fi pozitivă, în sensul că va fi sub 3 la mia de locuitori, și vom putea deschide sala de teatru, imediat după Paște vom programa spectacolul și la Reșița. La Caransebeș am mai avut și în trecut premiere, atunci când situația COVID-19 nu ne-a permis să deschidem scena la Reșița, și îi mulțumesc pe această cale domnului Cojocariu și Casei de Cultură pentru colaborarea și parteneriatul pe care îl avem împreună”, a declarat managerul Teatrului de Vest Reșița, Florin Ionescu, în deschiderea conferinței de presă de astăzi, care a avut ca temă prezentarea noului spectacol.

„Adulter – sau Central Park West” este prima piesă montată la Reșița de regizorul și scenaristul Mihai Constantin Ranin, după textul lui Woody Allen, iar din distribuție fac parte actorii: Rusalina Bona, Ana-Maria Cizler, Sorin Fruntelată, Robert Danci și Andrada Samoilă. „De ce Woody Allen?! Pentru că eu am un tip de umor care se potrivește cu scriitura lui Woody Allen. M-am gândit să vin la Reșița cu o astfel de premieră, pentru că Woody Allen nu s-a jucat, din câte știu eu, în niciun teatru de stat din România, și pentru că toată lumea are nevoie în perioada aceasta de comedie. Am lucrat în bucurie, m-am infectat cu COVID-19 la Reșița, am zăcut două zile după ce m-am vaccinat cu Pfizer tot la Reșița, am descoperit Carrefourul de la Reșița și această minunată sală și acești minunați copii. (…) Fac parte din generația aia veche de regizori, ultima de fapt, și ultima generație de actori, eu fiind coleg cu Maia Morgenstern, cu Dan Puric, deci, într-un fel, noi facem legătura între teatrul vechi, care pentru noi era prăfuit și depășit, și teatrul acesta post-dramatic, care ne depășește pentru că avem alt nivel de cultură. Noi suntem dintre aceia care ne dorim text valoros, actorii să facă școală, să nu se plafoneze. Nu am nimic de demonstrat! Important e dacă lumea o să râdă la spectacol și acasă o să spună ai văzut ce i-a zis aia lu’ ăla și o să-și bată nevasta acasă sau invers nevasta soțul, este perfect! Deci vor fi fericite și nevestele, și amantele, și cei înșelați. Vor fi răzbunați în acest spectacol. Va fi un spectacol pentru toată lumea. Și intelectualii se vor regăsi în text, pentru că este și ceva psihologie, și șoferii de TIR. Este ca o șaorma cu de toate!”, a declarat Mihai Constantin Ranin.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Pentru actorii Teatrului de Vest, colaborarea cu regizorul Mihai Constantin Ranin a fost o provocare frumoasă, după cum a precizat unul din cei cinci protagoniști ai spectacolului, Sorin Fruntelată: „Întâlnirea cu domnul Ranin a fost o mare provocare și, totodată, o frumoasă colaborare de care sperăm să mai avem parte pentru că, punându-ne în fața unui text, al umorului de tip Woody Allen, a fost destul de greu de digerat, pentru că este altceva decât eram noi obișnuiți. Asta este și marea noastră taină, a actorilor, căutarea și, în cele din urmă, găsirea acelor pârghii care să ne ducă pe calea realizării personajelor pe care le dorește regizorul de la noi. Și de aceea îi mulțumesc domniei sale!”.

banner versay 1000x200px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/