Adriana Stoicescu, președinta Tribunalului Timiș, punctează din nou: „Mincinoșii ne dau lecții de sinceritate, iar impostorii, de onestitate”

Judecătorul Adriana Stoicescu, președinta Tribunalului Timiș, a postat un nou text extrem de dur la adresa imixtiunii politicului în justiție.

„Descurajați de atacurile suburbane, judecătorii aleg în continuare să tacă. Cu excepția unor sinucigași(e), obligația de rezervă este înțeleasă ca dreptul la tăcere deplină, până la anihilarea libertății de exprimare. În schimb, mincinoșii ne dau lecții de sinceritate, iar impostorii de onestitate”, scrie judecătorul pe contul său de Facebook.

Adriana Stoicescu vorbește și despre ceva absolut interzis pentru orice justiție independentă, imixtiunea politicului în justiție. „Politizarea justiției este greu de înțeles și inacceptabilă când e vorba de revocări, devenind absolut normală și dezirabilă când e vorba de numiri. Ceea ce se întâmplă azi, sub ochii noștri, este consecința înțelegerilor politice și a compromisurilor, a privirilor întoarse în altă parte. Totuși, nimeni nu a ieșit public să amenințe judecătorii supremi…”, scrie judecătoarea.

leader board 728 x 90 px

„Solidarizându-mă cu colegii de la instanța supremă, copleșiți de volumul de muncă și supuși unor presiuni inimaginabile, mă întreb retoric dacă doar noi, cei «mici», avem obligația de rezervă? Libertatea de exprimare permite totuși unora să formuleze opinii publice despre dosare pe rol? Termenul de redactare a unor hotărâri poate face obiectul unei dezbateri publice? Când legea e pentru unii mumă și pentru alții ciumă, cred că putem pleca cu toții acasă”, își încheie Adriana Stoicescu mesajul de pe rețeaua de socializare.