Adrian Torma vrea să-i vadă în acţiune pe membrii cabinetului Orban: „Să fie mai eficienţi dacă tot au identificat greşeli în Guvernarea PSD”

Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, se arată sceptic în privința bunelor intenții ale fostei sale echipe care, de săptămâna aceasta, s-a instalat la Palatul Victoria. Singurul lucru de care se teme edilul e ca Guvernarea Orban să nu ducă țara într-un haos, un haos în care dezvoltarea comunităților să devină un obiectiv tot mai greu de atins.

Deși îi este greu să aibă o opinie cu privire la oamenii aleși să conducă cele 16 ministere în cadrul proaspătului Guvern, primarul de la malul Dunării știe că un fapt consumat nu mai are cale de întoarcere, motiv pentru care atât el, cât și ceilalți șefi ai administrațiilor publice locale trebuie să încerce să mențină o relație bună atât cu reprezentanții Guvernului în teritoriu, cât și cu cei de la nivel central: „Eu sunt dezamăgit de formula pregătită pentru noul Guvern. Fiind un fost membru PNL, cunoscând oamenii din partid, știu că puteau fi oameni mult mai buni în anumite funcții, dar fiind o alegere de-a lor, nu ne rămâne decât să-i vedem în acțiune și să urmărim măsurile pe care le vor lua”.

Chiar dacă astăzi partidul din care face parte (PSD) nu mai este la putere, Adrian Torma își dorește ca noua formulă a Guvernului să nu caute să dărâme tot ceea ce alții au încercat să clădească, acesta subliniind în același timp că acum e rândul liberalilor să arate că pot fi mai eficienți, „asta dacă tot au identificat greșeli în Guvernarea PSD”: „E de văzut și de urmărit. Important e ca noi, aici, la nivel local, să facem tot ceea ce ne stă în putință, să punem în fața Guvernului obiectivele comunității și să sperăm că acesta se va apleca către nevoile noastre”.

Mai mult decât atât, există un interes major pentru continuarea proiectelor: FDI, PNDL 1, PNDL 2 și, de ce nu, apariția PNDL 3 „un proiect pe care Guvernarea PSD îl luase în calcul pentru anul viitor”, întrucât aceste proiecte nu au fost făcute doar de dragul de a le avea la catastif, a atras atenția Adrian Torma.

„Aceste proiecte sunt făcute pentru nevoile comunităților, iar noi, cei care locuim în orașul Moldova Nouă, știm că sunt foarte multe lucruri de îmbunătățit din toate punctele de vedere. O nouă sursă de finanțare niciodată nu ne va strica.”, am mai ținut să scoată în evidență primarul orașului Moldova Nouă.