Adrian Torma nu mai înghite gogoșile social-democrate! „Guvernul PSD a dat cu mucii-n fasole! Pe Moldova Nouă o aruncă în cea mai urâtă văgăună din ultimii 20 de ani!“

Repartiția bugetară pentru anul 2019 l-a scos din minți pe edilul-șef de la Moldova Nouă, Adrian Torma, care afirmă că orașul pe care-l conduce nu va putea ieși din noroi, așa cum exclama, grațios, premierul Viorica Dăncilă. Din cauza calculelor ce par a fi fost făcute alandala, alocarea bugetară pe anul acesta nu va face altceva decât să trimită Moldova Nouă în cea mai urâtă văgăună.

În momentul actual, situația financiară a orașului Moldova Nouă stă în cei aproape 9 milioane și jumătate de lei, aceștia fiind împărțiți după cum urmează: 1,2 milioane de lei, bani primiți de la Consiliul Județean Caraș-Severin; 3,5 milioane de lei, bani pentru persoanele cu handicap și echilibrare buget; 4,5 milioane lei, impozitele din salarii.


Într-un interviu acordat pentru expressdebanat.ro, Torma își arată nemulțumirea, replicând neputincios: „În 2019, Guvernul PSD, care spune că scoate România din noroi, pe Moldova Nouă o aruncă în cea mai urâtă văgăună în care a fost în ultimii 20 de ani! Un buget atât de mic alocat la nivel național nu am avut niciodată și este extrem de rușinos că primim bani aproape la fel ca și Anina, care are o comunitate mult mai mică decât noi, care nu are spital, care nu are un liceu atât de mare ca la Moldova Nouă, nu are problemele cu care se confruntă Moldova Nouă, fiind aproape de Reșița”.

„Mie și orașului Moldova Nouă ne este pus capacul de Guvernul PSD”

Primarul de la malul Dunării spune că va ieși public și le va arăta oamenilor cifrele concrete, cifre care denotă că actuala guvernare minte cu nerușinare: „Acest guvern minte cu nerușinare când spune anumite lucruri și am să ies public să prezint situația reală a bugetelor, deoarece este aberant ca Bocșa, care este un pic mai mare ca Moldova Nouă, dar iarăși nu au spital, să primească cu 3 milioane și jumătate mai mult decât Moldova Nouă”.

Totodată, Torma spune că această împărțeală pune bețe-n roate tuturor primăriilor din țară care încearcă să se dezvolte: „În acest moment, mie și orașului Moldova Nouă ne este pus capacul de către Guvernul PSD asupra oricărei speranțe de dezvoltare, deși eu am fost foarte deschis și în relația cu doamna deputat Luminița Jivan și cu Guvernul PSD, lăudând lucrurile bune sau mulțumind pentru lucrurile bune. Astăzi, au dat cu mucii-n fasole! Și dacă ar fi vorba doar de Moldova Nouă, aș fi zis… Dar acest lucru se-ntâmplă în toate primăriile din țară care doresc să se dezvolte, guvernanții dând bani mai mulți la cei care nu doresc să se dezvolte”.

Anina și Bocșa, mai mulți bani la capitolul persoane cu handicap și echilibrare buget

Șeful administrației de la Moldova Nouă încearcă să găsească o logică a împărțirii sumelor, la capitolul persoane cu handicap și echilibrare buget, făcând o comparație între Anina și Bocșa: „Ca de exemplu, de la bugetul național, Primăria Moldova Nouă, pe echilibrare și persoane cu handicap, primește 3,5 milioane lei, pe când Anina primește peste 6 milioane. Asta fără nicio logică! Sau să nu mai spunem de Bocșa, care primește peste 7 milioane lei, Oțelu Roșu, peste 6,5 milioane lei, și Oravița, peste 5 milioane lei”.

Primarii cu tentă populistă primesc mai mulți bani!

Palma primită de la Guvernul Dăncilă nu-l face pe Torma să întoarcă și celălalt obraz, ci să riposteze: „Este o bătaie de joc! De ce? Pentru că noi, Moldova Nouă, avem cel mai mare grad de colectare la nivel local, și atunci, ce-au spus ei: «Voi vă descurcați, voi știți cum să vă faceți bănuții și ceilalți nu adună!». Ceilalți, care primesc mulți bani, sunt niște primari cu o tentă populistă, care spun: «Lasă, nu ne atingem de oameni, că vin alegerile!»”.

Torma refuză mărirea taxelor și impozitelor la Moldova Nouă și, totodată, concluzionează: „Eu nici nu am majorat, ca alte primării, impozitele. Nu vreau să majorez nici prețurile la gunoiul menajer, pentru că și eu țin foarte mult la cetățeni, nu pentru că vreau să fiu populist, ci consider că e un preț corect în momentul de față. Cetățenii orașului Moldova Nouă să nu uite că taxa de mediu n-a fost introdusă de PNL și de primarul Torma, salariul minim nu l-au majorat primarul Torma și PNL, l-au majorat cei de la PSD și dacă la un moment dat se ajunge la un preț mai mare, nu este din cauza mea! E din cauza lucrurilor pe care le-au făcut forțând nota, fără să întrebe cetățenii sau administrațiile publice locale sau companiile private dacă pot duce în spate toate taxele suplimentare, prin care ei să-și plătească pensii speciale sau ce mai fac ei pe la București, pentru deplasările lor la Bruxelles sau mai știu eu unde!”.