Adrian Torma nu-i vede traseişti pe edilii care trec de la un partid la altul: „Fără finanţare de la nivel naţional, viaţa ta ca primar este destul de grea”

Primarul ales de cetățenii orașului Moldova Nouă în data de 27 septembrie, Adrian Torma, nu caută să pună etichete primarilor care aleg o altă formațiune politică decât cea de pe listele căreia au câştigat un nou mandat. Politicianul de la Dunăre a dat de înțeles că o astfel de mișcare poate fi în beneficiul oamenilor, întrucât, fără finanțare de la nivel național, viața de edil este mult prea complicată, acesta neputându-și duce la îndeplinire proiectele gândite pentru UAT-ul pe care-l conduce, cazul edilului-șef al Oraviței fiind elocvent în acest sens.

„Edilii sunt întotdeauna într-o poziție delicată pentru că, fără finanțare de la nivel național, viața ta ca primar este destul de grea. Eu am trecut prin astfel de momente aproape patru ani și vreau să vă spun că funcționarea era la limita supraviețuirii. Deciziile pe care le ia un edil-șef, eu le cunosc foarte bine, dar nu vreau să judec pentru că nu știu ce argumente au stat în spatele deciziilor de a migra de la un partid la altul. Punctuală acum este situația primarului Oraviței, Dumitru Ursu. Nu aș vrea să intru în detalii vizavi de acest subiect, însă știu că acesta a avut discuții cu colegii de partid, la un moment dat, ele fiind în contradictoriu. De aceea spun că doar el știe ce argumente are. Dacă vor fi situații în care se vor racola primari de la un partid la altul, eu cred că cei vizați vor pune de multe ori în prim-plan binele comunității. Acum, că acele promisiuni vor fi și respectate, asta rămâne de văzut.”, a explicat Adrian Torma pentru expressdebanat.ro.

Totodată, candidatul PSD din Caraș-Severin pentru un loc în Senatul României a ținut să atragă atenția că trecerea de la un partid la altul a unui șef al administrației publice locale nu ar trebui catalogată drept traseism politic, întrucât cetățenii simpli sunt cei care, de multe ori, își schimbă afinitățile politice la o zi la alta:

„Este foarte grav atunci când se vorbește de primari ca fiind traseiști politici deoarece, de foarte multe ori, cetățenii simpli își modifică, să spunem, afinitățile politice de la o zi la alta. Primarii care schimbă opțiunea sunt trecuți la poziția de traseiști. Nu! E un moment de oportunitate pe care tu, din poziția pe care o ai, trebuie să o valorifici, nu spre binele tău, ci spre binele oamenilor. Nu știu dacă ar trebui jignit un primar doar pentru că a luat o decizie pentru binele comunității, pentru binele celor pe care îi conduce, când poate a lăsat deoparte mândria, orgoliul, dar și alte principii – strict cu gândul de a face bine comunității”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/