Adrian Torma: „Noua abordare pe care eu o am supără pe foarte mulți colegi de-ai mei din PNL, dar supără și partidul de guvernare”

Supărat la culme de modul în care actuala guvernare a repartizat bani administrațiilor locale din întreaga țară pentru anul în curs, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, are convingerea că, în alocarea unui buget mai mare sau mai mic, culoarea politică a jucat un rol definitoriu.

Într-un interviu acordat pentru expressdebanat.ro, edilul orașului din Clisura Dunării nu se sfiește să deschidă cutia Pandorei și să vorbească deschis despre catastrofele care se produc într-o comunitate atunci când partidul de guvernământ nu rezonează cu opoziția, înspre binele oamenilor. Astfel, iată ce declară Torma, vis-a-vis de repartiția bugetară pe anul 2019, repartiție care condamnă la stagnare orașul de la malul Dunării: „Politicul are o influență asupra orașului Moldova Nouă! De ce? Pentru că noua abordare pe care eu o am, destul de transparentă, foarte deschisă, supără pe foarte mulți colegi de-ai mei din PNL, pentru că nu au fost obișnuiți cu așa ceva, dar supără și partidul de guvernare, care, din păcate, dorește oameni cu capul plecat, obedienți, care trebuie să execute lucrurile, nu să le dezvolte”.

Datorită unor relații foarte bune, instituțional vorbind, cu anumiți lideri social-democrați, Torma știe că există în interior și lucruri cu care aceștia din urmă nu sunt de acord, însă, dacă așa spune partidul, așa trebuie să fie: „Știu mulți oameni din cadrul PSD care sunt și ei supărați, dar nu au curajul de a spune că nu e bine ceea ce se-ntâmplă în acest moment. Se promovează de la nivel național până la nivel local doar non-valori, oameni fără experiență, fără valoare, doar pentru că sunt membri de partid”.

Torma mai atrage atenția asupra faptului că sumele alocate de la bugetul național, care, în opinia lui, sunt neadecvate, nu-l afectează pe el personal, ci afectează cetățenii onești, care-și plătesc taxele și care au așteptări de la cei pe care i-au trimis în funcții de conducere ca să le reprezinte interesele: „Pe mine mă doare foarte tare că suferă cetățenii, care sunt cetățeni onești, care-și plătesc taxele și impozitele și care au așteptări de la mine. De ce? Pentru că mulți dintre ei știu că pot, dar cifrele alocate de la bugetul național nu sunt adecvate, nu sunt corecte. E ca și cum unui elev de nota 8-9 tu îi dai 4, că așa vrei tu, pentru că el (elevul), din când în când, îți mai comentează și-ți spune lucruri pe care tu nu vrei să le auzi, dar știi că sunt adevărate! Cam așa pățesc eu! Problema e că nu mă penalizează pe mine personal, penalizează această comunitate frumoasă, cu potențial foarte mare de dezvoltare”.