Ieșit învingător la alegerile locale din 2016, Adrian Torma, edilul oraşului de pe Dunăre, recunoaşte că filmul de acasă nu bate deloc cu realitatea din teren.
„Abia după ce am ajuns în funcţia de primar mi-am dat seama de nivelul ridicat al birocraţiei în România, de cât de mari sunt lacunele ţării noastre în a-şi urmări interesele de dezvoltare”.
Doi ani cu rezultate pozitive, dar şi multe dezamăgiri. Torma admite că s-au făcut puţine lucruri, raportate la nivelul său de aşteptare, însă: „cu multă muncă, cu multă voinţă putem schimba un sistem nefuncţional!”.
Referitor la decizia de a părăsi scaunul primăriei, în 2017, edilul enumeră trei motive pentru care nu a renunţat: electoratul (care a avut încredere într-un candidat fără experienţă politică), spiritul luptător și familia (căreia îi promisese o schimbare radicală în comunitate).
Una dintre marile dezamăgiri ale lui Torma se referă la modul în care cetăţenii au înţeles sloganul „Puterea schimbării stă în noi!”. Pretenţia liberalului faţă de cei care l-au votat, dar şi faţă de cei care nu l-au votat era să înţeleagă că „doar împreună se poate produce schimbarea. Niciunde în lume, o singură persoană nu poate să schimbe un grup, însă grupul poate să schimbe persoana”.