Adrian Torma îi invită pe toți noii potențiali contracandidați să vadă ce-nseamnă administrația publică locală

Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, se arată deschis față de cei care-și doresc să ocupe scaunul de edil-șef în 2020, acesta invitându-i la discuții pe cei care sunt novici într-ale administrației publice locale, în ideea de a le arăta acestora ce înseamnă, de fapt, să conducă o comunitate din spatele cortinei, aparițiile publice observate de unii reprezentând doar partea frumoasă a lucrurilor în comparație cu munca asiduă pe care un edil o duce înspre binele comunității.

În privința luptei electorale programată să aibă loc în luna iunie, anul viitor, Adrian Torma este cât se poate de realist și cu picioarele pe pământ, acesta luând în calcul atât ideea câștigării unui nou mandat, cât și varianta de a pierde. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care actualul primar mizează, lucruri pe care alte persoane s-ar putea să le fi uitat: „Mă bazez în continuare pe voința mea, pe sinceritatea mea, pe atitudinea mea deschisă față de cetățeni, pe ambiția mea de a demonstra, într-un timp relativ scurt, că lucrurile pot lua o turnură pozitivă pentru orașul Moldova Nouă”.

Deși nu vrea să-și dea cu părerea despre cei pe care nu îi cunoaște încă, atunci când vine vorba de candidații care și-au mai încercat norocul, de-a lungul timpului, pentru primăria Moldova Nouă, Torma are multe semne de întrebare: „Cei care au mai fost candidați și au împroșcat cu noroi pe toată lumea nu-mi dau seama cum de mai au curajul să se prezinte în fața cetățenilor, când tu nu ai putut să convingi electoratul din Moldova Nouă (o dată, de două ori, de trei ori) că tu ești o soluție și, întotdeauna, imediat, ulterior să arunci cu noroi în oricine vine să conducă comunitatea. Acest tip de oameni sunt lipsiți de respect”.

Edilul-șef este de părere că primarul orașului Moldova Nouă, oricare ar fi el, are o funcție pe care alții ar trebui să o respecte, iar faptul că anumite persoane au făcut exact opusul, șeful administrației publice de la malul Dunării cataloghează aceste gesturi ca reprezentând carențe ale educației, niște carențe moștenite din care, o parte din cei care îl critică, nu s-au putut descotorosi „datorită faptului că trăiesc într-o bulă personală”.

Referitor la apariția unor candidați noi în spectrul politic al urbei pe care o conduce, Torma subliniază că i-ar face plăcere să-i cunoască, să-i cheme la primărie pentru a le prezenta cum stau lucrurile. De ce? Pentru că de aventurieri, novici și de idealiști (categorie din care și edilul recunoaște că a făcut parte la un moment dat) e plin podul: „Nu credeam că e atât de complicată administrația publică locală. Eu le fac această invitație pentru binele lor, pentru ancorarea în realitate. E bine totuși să stea vorbă cu un primar extrem de deschis și să cunoască și partea din spatele cortinei, nu doar poziționarea publică. Cunoscând toate aceste lucruri poate ți se taie pofta de a mai candida doar de dragul de a candida și de a încurca lucrurile”.