Adrian Torma – dispus să facă echipă cu toate UAT-urile din Clisura Dunării pentru o mai bună funcționare a bacului

Primarul comunei Berzasca, Petru Nicolae Furdui, sublinia recent importanța împărțirii acțiunilor deținute de Primăria Moldova Nouă în cadrul companiei S.C. Eoliana Caraș S.R.L. (operator care se va ocupa de cursele cu bacul spre Serbia) între toate UAT-urile din Clisura Dunării, o idee care i-a surâs primarului orașului Moldova Nouă pentru că „orice ajutor e întotdeauna binevenit”.

Primarul orașului Moldova Nouă își arată toată deschiderea față de propunerea edilului Furdui în privința bacului pe Dunăre, acesta subliniind că nu va refuza niciodată să facă echipă cu UAT-urile din Clisură în tot ceea ce ține de dezvoltarea zonei, Torma punctând că, încă din momentul în care a ajuns în fruntea administrației publice locale de la Dunăre, „am încercat să strângem rândurile și să urmărim interesul de a dezvolta nu doar comunitățile pe care le conducem noi, primarii, ci întreaga Clisură a Dunării, indiferent de culoarea politică”.

„Îmi place propunerea domnului primar de la Berzasca, deși noi, primăria Moldova Nouă, suntem dispuși să ne asumăm în totalitate, dacă e nevoie, acționariatul S.C. Eoliana Caraș S.R.L., la fel cum ne-am asumat și finanțarea și modernizarea spitalului din Moldova Nouă, care nu deservește doar cetățenilor din Moldova Nouă, ci întregii Clisuri a Dunării. La fel și Liceul Tehnologic «Clisura Dunării», în care învață copiii din întreaga Clisură”, a declarat pentru expressdebanat.ro edilul-șef de la Moldova Nouă.

De acord cu ideea conform căreia „mulțimea înseamnă putere”, șeful administrației publice locale de la malul Dunării spune că niciodată nu va răspunde cu un „Nu” oricărui sprijin, „dacă cei de pe comune dispun de resursa financiară”, sprijin care vine să îmbunătățească bunul mers al lucrurilor: „fie că e vorba de bac, de spitalul din Moldova Nouă, de unitatea de învățământ de aici sau de alte obiective comune pe care le identificăm în viitorul apropiat și, de ce nu, pe termen mediu și lung”.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Deși nu a avut o discuție în detaliu cu președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, pe tema împărțirii acționariatului S.C. Eoliana Caraș S.R.L. (primăria Moldova Nouă: 51%, Consiliul Județean Caraș-Severin: 49%), edilul Torma a ținut să concluzioneze că: „întotdeauna, un ajutor este binevenit și apreciat. Faptul că domnul primar de la Berzasca a ridicat această minge la fileu, eu nu pot decât să-i mulțumesc pentru interesul acordat în dezvoltarea turismului din Moldova Nouă și, evident, din Clisură”.

 

 

banner maxagro