Adrian Torma: „Dezvoltarea judeţului Caraş-Severin nu se va putea face cu oameni «paraşutaţi» pe Muntele Mic”

Readus în cursa electorală programată să aibă loc spre finele lunii septembrie, primarul orașului Moldova Nouă consideră că nu doar urbea pe care o conduce are nevoie de continuitate, ci inclusiv județul Caraș-Severin, dezvoltarea tuturor UAT-urilor putându-se realiza, în opinia edilului, doar prin acordarea unei noi șanse actualului președinte al Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, în detrimentul variantei liberale, Romeo Dunca, omul despre care Torma are îndoieli că se va apleca asupra problemelor cărășenilor în condițiile care acesta a excelat în domeniul afacerilor pe raza județului Timiș.

„Dezvoltarea se va putea întâmpla cu oameni din Caraș-Severin, nu cu oameni care aterizează «parașutați» pe Muntele Mic sau eu știu pe ce lac și dintr-o dată, după trei, patru pedale, plus aerul curat de la Văliug, se și cred mari conducători. Am spus-o și o repet și o să tot repet: Iubești județul Caraș-Severin, fă ce face familia mea: mută-ți sediul companiei aici, plătește taxe și impozite în Caraș-Severin, nu le plăti prin Timiș sau știu eu prin ce comună. Lasă business-ul de-o parte, așa cum am făcut eu, nu te mai tot duce pe Muntele Mic sau eu știu pe unde, lasă-i pe X, Y, pe Marcel Vela, pe Bolojan sau pe Nelu Popa de-o parte și fii tu acel lider! Măcar să fii primul pe lista Consiliului Județean”, a subliniat șeful administrației publice locale de la Dunăre vizavi de candidatura omului de afaceri Romeo Dunca pentru câștigarea celui mai mic fotoliu din Caraș-Severin.

Social-democratul taxează aspru anunțul făcut public al candidatului liberalilor pentru șefia Consiliului Județean, acela că va dona celei mai importante administrații publice din județ proiectul „Nedeia” de pe Muntele Mic dacă va cârmui județul Caraș-Severin în următorii patru ani, Adrian Torma neputând tolera trendul condiționării lucrurilor și anume: „dau dacă primesc”:

„Dumnealui a anunțat public că, dacă va ajunge în această funcție, va dona proiectul pe care îl are pe Muntele Mic: „Nedeia” și atunci mă întreb: Ce facem? Condiționăm? Dau dacă primesc? Dă-l de acum dacă tot ții la județul Caraș-Severin, care-i problema? Nu ai încredere în cetățeni, în consilierii județeni ai tăi? Doar tu trebuie să conduci! Cum vine asta? E proprietate privată? Eu nu am mai călcat la mine în companie! În patru ani, am fost de două-trei ori, dacă a fost o zi onomastică, o masă etc. Numai știu ce se-ntâmplă în firmă și nu mă mai interesează pentru că am construit o echipă în spate. Ce povești sunt astea? Astea sunt povești pe care le vede în desene animate, desene animate de care am mai spus: «Lolek și Bolek”. Din punctul meu de vedere e trist că acest domn, personaj, a ajuns să fie candidat la Consiliul Județean din partea PNL, cu tot respectul. Eu cunosc partidul și cunosc că ar mai fi pe acolo oameni valoroși. Mi-e rușine mie de rușinea lor când știu că poate erau oameni mai competenți decât dânsul, că poate că erau și competitori mai competenți decât domnia sa pentru noi. Ne-ar fi motivat și mai puternic. Ne pomenim că vine Dunca, cel care, oricum, după o săptămână sau o zi, se mută din Brebu sau unde și-a făcut mutație. E de râsul lumii”.

(E).