Adrian Popescu, director general TMK: „Dacă oprim activitatea, atunci și rezultatul social negativ este de așteptat”

adrian popescu
gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Războiul din Ucraina va avea consecințe de natură economică în multe dintre țările din Uniunea Europeană, în contextul în care împotriva Rusiei au fost deja luate mai multe măsuri restrictive care vor afecta nu doar companiile din această țară, ci și afacerile pe care le au în Europa și în lume.

Potrivit economedia.ro, în România sunt cel puțin zece mari companii cu capital rusesc: Lukoil, cu un profit de peste 30 de milioane de euro în 2020, rafinăria Petrotel-Lukoil, 91 milioane de euro venit în 2020, Alro, 61 milioane de euro, TMK-ARTROM Slatina, 16,4 milioane de euro profit, NIS petrol, 6,2 milioane de euro, Gazpromneft Marine Bunker Balkan, Lukoil Lubricants East Europe, Cerva, XM Textiles și Standart Park. Numărul angajaților se aproape de 10.000.

publicitate online in ziar Express de Banat

Dinspre TMK-Artrom Slatina, companie controlată de miliardarul rus Dimitri Pumpianski, din care face parte și TMK Reșița, companie cu o cifră de afaceri, în 2020, de 1 miliard de lei și 2.350 de angajați în România, vin și primele declarații legate de situația din Europa generată de războiul din Ucraina.

Adrian Popescu, directorul general al TMK-Artrom, a declarat, pentru www.zf.ro, că poziţia filialei TMK din România este că nu ar mai trebui acceptate transferurile de beneficii din firmele europene către Rusia, în contextul conflictului din Ucraina. Popescu crede că este nevoie să se facă o distincţie între activitatea companiilor în Uniunea Europeană şi transferul de beneficii către Rusia.

1000x100 (3)

„Noi înţelegem că acest război nedrept în Ucraina are consecinţele sale, că nu trebuie să acceptăm că firmele să mai plătească dividende sau alte forme de beneficia către Rusia (noi nu am făcut-o niciodată ba mai mult am fost finanţaţi de către acţionari de cele mai multe ori fără costuri), dar de aici până la a instiga la oprirea necondiţionată a activităţilor uzinelor de producţie din România, doar pentru că într-un moment din istorie statul român a decis să le vândă unor entităţi controlate din Rusia, este mult”, a spus Adrian Popescu, citat de www.zf.ro.

Adrian Popescu precizează că TMK-Artrom funcționează autonom față de compania mamă, se finanțează și se aprovizionează doar cu materii prime de pe piața UE, vânzările se fac direct, nicidecum prin intermediari.

Directorul general al TMK-Artrom atrage atenția în cazul în care decidenții statului român se vor îndrepta spre compania cu capital rusesc: „Dacă decizia va fi de oprire, atunci şi rezultatul social negativ este de aşteptat. Oprirea activităţii unui complex de uzine că TMK-ARTROM în România ar putea produce şocuri economice în cei peste 600 de clienţi din Europa şi America, mulţi dintre ei neavând astăzi alternative de aprovizionare decât… în Rusia sau China. Numai în România estimăm că producători din diverse domenii care utilizează produsele noastre (unele unicat) vor avea probleme deosebite, fiind afectaţi zeci de mii de angajaţi”.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/