Adrian Petrea pregătește în Germania asaltul din Liga Zimbrilor!

HC Adrian Petrea Reșița va disputa primele meciuri din această vară în Germania, la TMB CUP 2016. Turneul de la Bad Tölz va avea loc la finalul săptămânii, pe 30 și 31 iulie.

Primul turneu la care va participa HC Adrian Petrea în această vară va avea loc pe 30 și 31 iulie, în localitatea germană Bad Tölz. Împărțite în două grupe, șase echipe din Germania, Italia, Austria și România vor participa la întrecerile TMB CUP 2016, turneu care marchează 150 de ani de existență a clubului din Bad Tölz. În Grupa A, HC Adrian Petrea va juca sâmbătă, 30 iulie, de la 15:00, cu echipa italiană de primă ligă SC Meran Handball, iar de la ora 19:00 cu TuS Fürstenfeldbruck, din liga a treia germană. La turneu mai participă Academia de Handbal Minaur Baia Mare, Dessau-Rosslauer HV (liga a doua din Germania) și Union Juri Leoben (prima ligă din Austria).

“Va fi un turneu benefic pentru noi. Vom juca trei meciuri acolo, două sâmbătă și unul duminică. Vom întâlni echipe cu jucători experimentați”, a mai spus Adrian Petrea.
Handbaliștii reșițeni vor întâlni duminică, 31 iulie, ocupanta locului similar din cealaltă grupă. Meciul pentru locurile 5-6 (între ocupantele locurilor 3 în grupe) este programat de la ora 11:00, meciul pentru locurile 3-4 (între ocupantele locurilor 2 în grupe) va avea loc de la ora 13:00, în timp ce finala turneului (între câștigătoarele celor două grupe) este programată de la ora 15:00.

HC Adrian Petrea - liga zimbrilor

Echipa pregătită de Adrian Petrea și-a aflat între timp și programul din Liga Națională de handbal masculin, care va purta denumirea de Liga Zimbrilor. “Din punctul meu de vedere, avem un program accesibil, începem cu două meciuri acasă, cu HC Odorhei și cu CSU Suceava, două meciuri care cred că ne vor da un moral foarte bun, cel puțin pentru turul campionatului. Toate echipele și-au făcut achiziții, și-au adus jucători buni, va fi un campionat echilibrat. Chiar și echipa din Focșani, care în sezonul trecut se bătea pentru evitarea retrogradării, a făcut unele achiziții importante. Această echipă va fi o nucă tare de spart. Noi trebuie să ne menținem pe aceeași linie pe care am pornit. Băieții răspund foarte bine la pregătiri, este o perioadă de încărcare, în care trebuie să strângem din dinți și să trecem peste greutăți și peste antrenamentele fizice și de forță deosebit de grele”, a spus antrenorul Adrian Petrea.