Adrian Cican, din nou la cârma spitalului din Caransebeș!

Începând de vineri, 15 mai, primarul Felix Borcean îl dorește pe Adrian Cican la cârma Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș. Decizia de numire aparține primarului Felix Borcean, însă contrasemnarea deciziei este refuzată de către juristului primăriei secretarul Ana Bratu.

După ce Adrian Cican a fost revocat din funcție prin decizia ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, în baza unui raport de verificare al directorului DSP Caraș-Severin, Felix Borcean nu stă pe gânduri și din 15 mai dorește să-l repună pe funcție pe Adrian Cican.

Odată cu ieșirea din starea de urgență, Ministrul Sănătății nu mai poate numi, suspenda din funcție și elibera persoanele care ocupă funcții de conducere în unitățile sanitare aflate în subordinea primăriilor și consiliilor județene. Conform amendamentului adoptat în comisia juridică, ministrul Sănătății doar coordonează activitățile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și funcționarea unităților sanitare. În aceste condiții primarul municipiului, Felix Borcean și-a exprimat intenția de a-i oferi posibilitatea lui Adrian Cican să-și continue munca la Spitalul din Caransebeș.

Am semnat decizia ca începând de mâine 15 mai, Adrian Cican să revină pe funcția de manager al spitalului și mi-o asum în totalitate!”, a menționat primarul Caransebeșului.

Primul băț pus în calea venirii mele este de către secretarul Primăriei, care nu va semna decizia primarului Felix Borcean pe motiv că, nu poate da un număr de înregistrare cu data de astăzi pentru că încă e stare de urgență și pe motiv că mi-a expirat interimatul. Eu nu am fost 6 luni pentru că am fost revocat din funcție înainte de 6 luni, mandatul meu a fost întrerupt și a fost un alt manager între timp și eu pot să vin încă 6 luni de acum încolo, cu organizarea concursului în acest timp, dar pe care nu-l organizez eu, nici primarul, nici prefectul, ci Consiliul de Administrație. Eu cred că, probabil prefectul se gândește să atace în Instanța de Contencios Administrativ dispoziția primarului”, ne-a declarat Adrian Cican.

Nu este prima dată când primarul Felix Borcean nu ține cont de semnătura mea spune Ana Bratu, secretarul Primăriei Municipiului Caransebeș:

Eu nu am contrasemnat din două motive: primul că în vederea organizării concursului, s-a emis dispoziția Primarului nr. 830 / 02.12.2019 și s-a aprobat Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică în cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, astfel încât, în cazul în care la concurs nu s-ar fi înscris niciun candidat sau în urma organizării nu era declarat admis niciun candidat, să fie numit un manager interimar pe o perioada de până la 6 luni conform prevederilor de mai sus. Menționez că nu s-a organizat concurs de către Consiliul de Administrație al Spitalului, în conformitate cu Regulamentul aprobat. Totodată, precizez că pe durata stării de urgență care este în vigoare la data întocmirii prezentei, Ministerul Sănătății coordonează organizarea și funcționarea Spitalului Municipal de Urgența Caransebeș, conform prevederilor art.1 din OUG nr.40/2020 , astfel încât, nu se poate semna dispoziția transmisa de domnul primar în data de 13.05.2020, privind numirea domnului Cican Adrian ca manager interimar al acestei instituții”, ne-a declarat jurista Primăriei Ana Bratu.