Adrian Chebuţiu a pus UCMR-ul pe butuci, dar rămâne nr.1 în România! Pe spatele campionului Hora!

Acuzat de procurori că a devalizat uzina reşiţeană, Chebuţiu continuă să facă performanţă în motorsportul românesc cu echipa sa de viteză în coastă.

Dominaţia piloţilor reşiţeni este tot mai autoritară în campionatul naţional, mai ales după ce supercampionului Lucien Hora şi lui Ovidiu Zaberca li s-au alăturat Mircea Pădurean, Battocchi şi Cristea, ultimii doi alergând pe două bijuterii Ferrari. Ultima demonstraţie de forţă a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, la Sinaia, unde Lucien Hora a câştigat cea de-a patra etapă a sezonului, „îmbunătăţind totodată şi timpul de referinţă al singurului traseu citadin de Viteză în Coastă din România”, după cum ne-a informat Walter Fleck. Reprezentantul ACM Sport. Horaţiu Ionescu-Cristea, venit recent în curtea lui Chebuţiu la volanul unui superb Ferrari, l-a secondat cu un ecart final de doar 1,35 secunde, rezultat cu care a urcat pe prima poziţie a podiumului la grupa H4. Zaberca a terminat doar pe cinci, deşi a trecut linia de sosire cu un timp superior celui de anul trecut, când a şi câştigat trofeul Sinaia. Mircea Pădurean a încheiat pe zece la general, dar se menţine în poziţia de lider al grupei H2. Armando Battocchi, în schimb, a fost nevoit să abandoneze din cauza unei probleme tehnice.

ACM Sport continuă să conducă în Clasamentul Echipelor, iar Lucien Hora se îndreaptă spre un nou titlu de campion absolut. E lider înainte de etapa de la Teliu, din 9-10 august, cu 80 de puncte. Ovidiu Zaberca e pe locul secund, cu 45 de puncte, la egalitate cu Paul Andronic.