Adrian Bădescu: „Cea mai importantă protecție oferită de vaccinuri a fost cea împotriva dezvoltării de cazuri grave și de mortalitate”

Medicul Adrian Bădescu, directorul Clinicilor Medici’s din Timişoara, vorbește despre eficiența vaccinurilor anti-Covid19 existente pe piață. El susține că cea mai mare protecție oferită de acestea este împotriva dezvoltării unor cazuri grave, care pot duce la mortalitate. 

Într-o postare pe Facebook, directorul Clinicilor Medici’s din Timişoara arată, printr-o imagine, comparațiile între diferitele forme de vaccin anti-Covid19, conform datelor existente la începutul anului 2021.

„Nici unul dintre vaccinurile care au primit ok-ul FDA și EMA de a fi puse pe piață nu au pretins că asigură o protecție de 100% împotriva re-îmbolnăvirilor cu COVID-19. Protecția asigurată de vaccinuri au variat între 95% (Pfizer) – 94,1% (Moderna) – 67% (Johnson) – 60% (Astra).”, arată medicul Adrian Bădescu.

adrian badescu

„Cea mai importantă protecție oferită de vaccinuri a fost cea împotrivă dezvoltării de cazuri grave și de mortalitate, unde vaccinurile ofereau o protecție de peste 99%. Aceste studii s-au făcut la nivelul tulpinilor prezente la data dezvoltării vaccinurilor. Între timp și virusul a suferit mutații, am ajuns la valul 4 și la tulpina delta… iar virusul a devenit tot mai agresiv, atacând persoane tot mai tinere. În continuare protecția împotriva ratelor mari de mortalitate și a dezvoltării de forme grave este semnificativ mai bună la persoanele vaccinate.”, a mai explicat medicul.