Atenția acordată domeniului turistic în orașul condus de edilul Gheorghe Românu reprezintă una din oportunitățile ideale pentru ca urbea, situată la 35 de km sud de municipiul reședință de județ – Reșița -, să se poată dezvolta din punct de vedere economic, obiectivele turistice, de-o frumusețe inimaginabilă, jucând un rol definitoriu în acest sens.
Cum era exploatării miniere este un subiect deja apus în Anina, primarul Românu a înțeles că, pentru a-i reda urbei strălucirea de altădată, întreaga atenție trebuie îndreptată spre turism, motiv pentru care acesta a pornit la drum cu o strategie care urmărește, o dată, crearea unui climat turistic (restaurante, pensiuni), iar în al doilea rând: punerea în prim-plan a obiectivelor turistice.
Din punct de vedere al climatului turistic, orașul Anina numără undeva la aproximativ 200 de locuri de cazare, prea puține însă pentru sezonul de vară când iubitorii de natură, de frumos abia, abia dacă-și mai găsesc un loc liber: „Se caută în continuare terenuri! Am primit nenumărate solicitări la primărie în acest sens. Investitorii caută în continuare clădiri care pot fi transformate în pensiuni”, a punctat Românu pentru expressdebanat.ro.
Dincolo de faptul că se urmărește extinderea unităților de cazare, șeful administrației publice locale din Anina se gândește intens la crearea de obiective pentru sezonul rece, întrucât, vara, turiștii beneficiază de o gamă largă în privința locurilor de vizitat din proximitate ca de exemplu: linia ferată Anina-Oravița, Lacul Buhui (primul lac artificial din România) Lacul Mărghitaș, Peștera Buhui, Cascada Bigăr, în viitorul apropiat, vizitatorii putându-se îmbia și cu frumusețile Muzeului Mineritului.
„Mai trebuie să creăm obiective și pe timp de iarnă. Din păcate, nu avem altitudine ca să zici că ne folosim de zăpadă. Va trebui să găsim alte tipuri de obiective pentru sezonul de iarnă și asta pentru că, în sezonul de vară, într-adevăr, suntem vizitați”, a concluzionat Gheorghe Românu, primarul orașului Anina.