Administrația Fritz, acuzată că vrea să „demoleze” societățile din subordinea Consiliului Local Timișoara

Ștefan Sandu, consilier local PNL, acuză conducerea Primăriei Timișoara că vrea să „demoleze” societățile din subordinea CLT. Asta în contextul în care marți, în plen, va fi supusă votului propunerea primarului Fritz de demitere a Consiliului de Administrație al STPT.

Se anunță o ședință cu scântei a Consiliului Local Timișoara, marți seara. Vă reamintim că primarul Dominic Fritz a anunțat, luni, că va propune Consiliului Local Timișoara demiterea Consiliului de Administrație al STPT, nemulțumit de faptul că societatea se află într-o situație „dezastruoasă”. În replică, Nicolae Bitea, fostul șef al STPT, i-a transmis că umblă cu minciuni pentru a-și acoperi incompetența.

Administrația Fritz este criticată și de către Ștefan Sandu, consilier local PNL. Liberalul spune că, de fapt, se dorește desființarea societăților din subordinea Consiliului Local Timișoara.

Azi vom asista probabil la încă un pas gestionat de USR în direcția demolării societăților din subordinea Consiliului Local Timișoara. Până acum, fără excepție, noile CA-uri și-au dovedit incompetența. Toate societățile sunt într-o situație atât de jalnică cum nu au fost vreodată. Nu ar deranja atât de mult că sunt oameni puși pur politic, dacă ar avea o urmă de competență. Contează că sunt numiți niște incompetenți care nu au minime cunoștințe despre domeniile pe care le administrează. Nu că ar fi o premieră. Avem și veterinari ce demit directori de Filarmonică”, a declarat Ștefan Sandu.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

De asemenea, consilierul local PNL a precizat că la STPT s-au făcut pași importanți spre îmbunătățirea serviciilor, în ultimii ani, în ciuda afirmațiilor făcute de Dominic Fritz.

STPT nu funcționează perfect. Dar în ultimii ani s-au făcut pași importanți spre îmbunătățirea serviciilor. Se așteaptă noile mijloace de transport, tramvaie și autobuze electrice. Nu poți da tuturor gratuități apoi să acuzi lipsa veniturilor din bilete. Da, se pot face și trebuie făcute multe în continuare, dar soluția nu este în a-i înlocui pe cei ce au dovedit că pot cu unii ce peste tot au dovedit că nu sunt în stare de nimic”, a conchis Ștefan Sandu.

banner maxagro