Adio, zahăr și carbohidrați! Bun venit, gustos și sănătos! Natur House îți aduce specialistul acasă – ÎNGHEȚATA

Natur House Reșița vine în ajutorul nostru, cu sfaturi și idei pentru o sănătate perfectă. De ani buni, odată cu promovarea intensă a produselor naturale și a stilului de viață sănătos, tot mai mulți dintre noi ne orientăm spre preparatele făcute în casă, fără adaus de chimicale și apelăm frecvent la sfatul specialiștilor. 

Pentru că suntem în prag de vară, iar fresh-urile și înghețatele sunt singurele care ne scapă de căldura de afară, ar fi indicat ca aceste produse să fie cât mai  sănătoase și, de ce nu, preparate chiar de mâna noastră.

Așadar, astăzi vorbim despre un desert a cărui preparare durează câteva minute, este complet personalizabil în ceea ce privește aroma și este foarte bun pentru acel corp de bikini, când dorim să avem un dulce sănătos și cu puține calorii. Există câteva sugestii importante pentru transformarea fructelor congelate și a iaurtului în înghețată, despre care ne spune mai multe Loredana Guran, specialistul în nutriție de la Natur House Reșița:

– puteți folosi orice tip de fructe congelate în această rețetă;
– puteți folosi orice aromă și procentaj de grăsime pentru iaurt (de la 2% până la cel grecesc);
– se poate adăuga, în cantități variabile, miere sau sirop de agave, bazându-ne pe dulceața fructului și a preferinței proprii a gustului;
– se mai pot adăuga fructe deshidratate, coajă lemnoasă sau cereale

INGREDIENTE: 500 de grame de fructe congelate, 500 de grame de iaurt, 3 linguri de miere sau sirop de agave, 2 lingurițe extract de vanilie, 2 lingurițe de zeamă de lămâie (opțional)

Într-un robot de bucătarie combinăm fructele congelate, iaurtul, extractul de vanilie și mierea. Amestecăm până când textura este cremoasă. Serviți iaurtul înghețat imediat sau transferați-l într-un recipient și înghețați-l până la degustare. Tipul și dimensiunea fructelor congelate vor determina cât timp trebuie amestecat. Puteți folosi iaurtul grecesc complet sau orice procentaj de grăsime. Acest iaurt înghețat va dura până la o lună când va fi depozitat corespunzător la congelator.

Așa cum v-am obișnuit, în fiecare zi de sâmbătă vom publica un articol legat de nutriție și, de asemenea, vă invităm la concurs pe pagina de Facebook Express de Banat. Fie că sunteți doar curioși sau pentru că aveți cu adevărat probleme de sănătate, specialistul în nutriție Loredana Guran vă așteaptă de luni până vineri la Natur House din Reșița, situat pe Bulevardul Republicii nr. 22, sc. E, parter. Programările se pot face la numărul de telefon 0770 457 030.

CITEȘTE ȘI: Natur House te ajută! Sfaturi de nutriție, direct de la specialiști – DETOXIFIEREA