Adio, PSD! Primarul din Bethausen îi lasă baltă pe social-democraţi, nemulţumit că partidul nu i-a sprijinit proiectele

Mutările și strategiile politice din estul județului Timiș, înaintea alegerilor locale, încep să se facă simțite tot mai mult.

Ultima îl are în prim plan pe unul dintre edilii șefi cu investiții de zeci de milioane, în urma cărora a schimbat fața satelor din comuna Bethausen, prin introducerea de rețele de canalizare și apă, asfaltarea de drumuri sau construcția de școli și grădinițe.
Acesta este Ioan Lihoni, primarul comunei, care a hotărât să părăsească Partidul Social Democrat, nemulțumit de sprijinul acordat de formațiune pentru dezvoltarea mai multor proiecte pe linie de infrastructură rurală.

Aflat la încheierea celui de-al treilea mandat, Ioan Lihoni a declarat public că, la alegerile locale, va reprezenta Partidul Național Liberal și va părăsi Partidul Social Democrat, al cărui membru este de aproape opt ani.

„Nu trec la PNL pentru că mi-ar fi teamă că nu câștig alegerile, ci pentru că sunt profund dezamăgit de modul în care investițiile pe care voiam să le dezvolt pe raza comunei au fost sprijinite de partidul din care încă fac parte în ultimii patru ani. Eu am fost ales primar de dreapta în 2008 și am câștigat candidând pe listele PNȚCD-ului. După aceea, în 2012, când domnul Titu Bojin a ajuns la șefia Consiliului Județean Timiș, am trecut la PSD, pentru că dânsul era din zonă și știam că va fi alături de locuitorii comunei Bethausen. În ultima vreme, ai noștri ne-au cam dat la o parte. De exemplu, pe Programul Națio­nal de Dezvoltare Locală am avut depuse șase proiecte, o parte pentru asfaltări de străzi și drumuri. Patru mi-au fost excluse și mi s-au aprobat doar două, pentru construirea unei grădinițe, asfaltarea unui drum și construirea unui podeț peste un pârâu. Capac a pus ultima decizie luată zilele trecute, aceea de a exclude Bethausenul din proiectul în care au fost acceptate 30 de comune prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Timiș, pentru introducerea de noi rețele de apă și canalizare, fiind disponibile 180 de milioane de euro. Aveam nevoie de o astfel de investiție la Cliciova și Nevrincea. Ca și până acum, pentru acestea, ne vom descurca cu proiectele noastre și vom încerca să atragem fonduri europene sau guvernamentale, pentru a le pune în practică.”, a declarat Ioan Lihoni.

Alegerile locale, programate inițial pe data de 7 iunie, au fost amânate din cauza problemelor legate de coronavirus. Dacă nu vor apărea alte probleme, se vor desfășura în ziua de 27 septembrie.