Adio liste de așteptare și medicamente lipsă! Fără „măgării” la CAS Caraș-Severin!

untitled design set 970x90 px

La ultima întâlnire cu presa pe care a avut-o conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin s-a tras linie, iar concluziile pentru anul 2018 sunt cât se poate de roz: „zero probleme”, după cum spune însuși președintele Nicolae Drăgan.

Caraș-Severinul este un județ liniștit, fără probleme în domeniul sănătății. Aceasta este pe scurt concluzia președintelui Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Nicolae Drăgan. Instituția pe care o conduce încheie anul extrem de bine, cu mai mulți bani decât avea nevoie la unele capitole, cu eliminarea unor liste lungi de așteptare, cu o relație perfectă atât la nivel local, cât și național și cu asigurați care nu duc lipsă de nimic.

Nicolae Drăgan a vorbit în primul rând despre problemele pe care a reușit să le rezolve, împreună cu echipa, de la preluarea mandatului. „A fost un an la începutul căruia am avut o problemă cu medicii de familie la nivel național. În județul Caraș-Severin, contractele au fost semnate de toți medicii de familie din județ. Nu am avut în niciun moment la nivel de Casă o criză a medicamentelor și a plăților acestora. Centrele de permanență au funcționat și după cum bine știți s-au mai dat în funcțiune încă două: Anina și Iablanița. Sumele alocate pentru furnizorii de servicii au fost suficiente, neavând probleme sub nicio formă. Echipa Casei Județene de Sănătate este într-adevăr o echipă și iată că în prezent suntem un județ care putem fi denumit un județ liniștit, un județ, din punct de vedere social, neavând probleme în sănătate”, a punctat Drăgan.

Poate cea mai bună veste a fost cea legată de bani, una la care nu se aștepta nimeni: unei instituții să îi fie alocate sume mai mari decât are nevoie! „În momentul de față, toate spitalele din județul Caraș-Severin și-au primit banii contractați cu noi, fiind spitale cărora le-am alocat sume în plus, și aici putem face referire la spitalele din Reșița și Caransebeș. La paraclinice nu am avut niciun fel de problemă, fondurile fiind suficiente. La centrele de permanență marea problemă a fost în vară, putem spune cu bucurie că îi plătim și pentru ianuarie, avem bani și pentru ianuarie. Am fost ajutați de către Casa Națională în suplimentarea de fonduri acolo unde la început de an 2018 nu stăteam chiar atât de bine. Ce vă mai putem spune e că deja am început încheierea de acte adiționale la contracte cu toți furnizorii pe care le vom termina până la sfârșitul anului. Sumele pe care le derulăm în sănătate în județul nostru mic sunt foarte mari”, a explicat președintele CAS Caraș-Severin.

publicitate ziar expresb 1000x100

Listele de așteptare pentru pacienții din Caraș-Severin care aveau nevoie de diverse proteze, în special, auditive, au fost epuizate. Numai pentru această ultimă categorie existau peste 200 de persoane care așteptau o veste bună. Iar ea a venit. „Un lucru care trebuie să ne bucure și i-a bucurat și pe asigurații noștri când s-au trezit chemați de colegii noștri pentru a veni și a-și ridica documentele necesare obținerii acestor dispozitive atât de necesare”.

Activitatea Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin se mai face remarcată și la capitolul corectitudine, după cum afirmă Drăgan. „Am fost un județ care n-am apărut în media centrală cu cazuri de «măgării»”. Măgării fac însă cei care, deși primesc fonduri suficiente pentru a-și derula activitatea, pentru a asigura tratamente, medicamente și pentru a opera fără a cere niciun ban de la pacienți, găsesc scuze, aruncând vina pe CAS, care n-ar fi alocat sumele necesare. Pentru toți cei care trec prin astfel de situații, pacienți cărora li se cer bani sau sunt trimiși să-și cumpere medicamente atunci când sunt internați, reprezentanții CAS au un singur sfat: să se adreseze instituției de sănătate cu o reclamație. „Vom face tot posibilul pentru a cerceta în amănunt aceste cazuri”, dă asigurări Nicolae Drăgan.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/