Adevărat sau fals? Aflați răspunsul la o expoziție eveniment la Timișoara

dezbatere fake news
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Cu toții suntem spectatori sau chiar actori în propagarea informațiilor false prin Facebook, Twitter, Instagram și multe alte platforme sociale. Centrul FABER și Institutul Francez încearcă să găsească soluții pentru diseminarea de știri false.

Expoziția „Fake news: art, fiction, mensonge” explorează și descifrează mecanismele de creare și difuzare a informațiilor false și își propune să găsească metode prin care să stopeze propagarea acestora.

Expoziție inedită reunește lucrări ale unor artiști francezi și internaționali care trag un semnal de alarmă și pun la îndoială diseminarea informațiilor false într-o lume hiperconectată, dar care ne distruge spiritul critic.

„Această expoziție propune o călătorie artistică și educativă, între realitate, interpretare și percepție, pentru a înțelege și a descifra mecanica a ceea ce înseamnă fake news”, transmit organizatorii.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Expoziția va fi deschisă vineri, 27 ianuarie, de la ora 18:00, la FABER, printr-un dialog pe tema fake news între Marc Semo, jurnalist Le Monde și Robert Schwartz, jurnalist Deutsche Welle. Discuția va fi moderată de profesorul Marcel Tolcea. Intrarea la eveniment este liberă.

Tot vineri dimineața, de la ora 11:00, jurnalistul Marc Semo este invitat la o discuție cu elevii Liceului Teoretic Jean Louis Calderon, discuție ce va avea loc în incinta liceului, pe Strada Johann Heinrich Pestalozzi, nr. 14.

 

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/