Adăposturile civile din Timișoara, cu situația juridică în aer. Primăria vrea să le renoveze

adapost1

În contextul izbucnirii războiului din Ucraina, adăposturile publice de protecție civilă din oraș au intrat în atenția Primăriei Timișoara. Viceprimarul Cosmin Tabără anunță că aproape toate nu au situația juridică clarificată. Instituția a început intabularea a jumătate din spații, pentru ca apoi să înceapă renovarea lor.

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, anunță că au fost inventariate 92 de adăposturi publice de protecție civilă, în acte. În realitate, ar exista 87, dintre care doar unul ar avea situația juridică clarificată.

Adăposturile civile nu au reprezentat o prioritate pentru administrațiile precedente, pentru că nu aduceau capital politic. Câți dintre noi ne-am gândit la siguranța cetățenilor în situațiile speciale? E o întrebare retorică pe care, înainte de toate, mi-o adresez atât mie, apoi și celorlalți colegi și nu doar din prisma războiului din Ucraina. Ce a făcut Municipiul Timișoara pentru a amplifica spiritul civic şi de întrajutorare între cetăţeni? Deși, în timp, Timișoara a trecut prin situații excepționale, de ce nimeni nu a văzut importanța acestor adăposturi civile? Dar… ce a fost a fost, important este ce facem de acum încolo”, a afirmat Cosmin Tabără.

adapost2

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Viceprimarul Timișoarei a mai precizat că instituția a semnat un contract cu o firmă specializată în cadastrare, astfel că au început măsurători topografice în 46 de adăposturi civile, iar în acest moment toate acestea se află în curs de intabulare.

Asta ne permite să facem primul pas spre a investi în recondiționarea lor. La finele anului trecut, am prevăzut o sumă în buget special pentru asta. Situația juridică a celorlalte 40 de adăposturi este mai complicată pentru că au fost introduse în părțile comune ale imobilelor care le dețin. O problemă rezolvabilă, dar care necesită timp. Noi, cei care vremelnic administrăm Timișoara, avem obligația să privim lucrurile la modul realist pentru că dezastrele nu pot fi prevăzute, dar putem să fim pregătiți pentru a le gestiona”, a explicat Cosmin Tabără.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/