ADAMS are grijă de sănătatea reşiţenilor

Înfiinţată din iniţiativa şi cu sprijinul prietenilor din Belgia în septembrie 1999, organizaţia ADAMS s-a dedicat realizării obiectivelor din domeniul sănătăţii şi al protecţiei sociale.

O analiză simplă a celor 14 ani de activitate demonstrează succesul acestei organizaţii, bazată pe spiritul de solidaritate. Sistemul de mediotecă şi cel al ajutorului umanitar arată un număr  de 8.620 de beneficiari direcţi.

Au fost sprijiniţi astfel: 517 persoane din fondul social, 89 de persoane au beneficiat de aparate auriculare, 910 persoane au beneficiat de bastoane şi cârje, 234 pacienţi au fost sprijiniţi prin cadre de mers fixe şi mobile. Totodată, au fost furnizate  413 fotolii pacienţi (cărucioare pentru persoane cu handicap), 23 saltele antiescară, 17 paturi mobile, 118 scaune cu wc. Pe lângă acestea, 1.232 de persoane au fost ajutate cu orteze, proteze, genunchiere, cotiere, glezniere şi alţi 2.600 de pacienţi au fost sprijiniţi cu mijloace pentru incontinenţă urinară.

ADAMS sprijină şi spitalul reşiţean

În aceste zile, organizaţia ADAMS sprijină şi secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean din Reşiţa prin donaţie de paturi şi saltele. „Trei cabinete şcolare din municipiu vor primi canapele consultaţii, dulap aparat urgenţă, dulap fişier, scaune, cuiere, tensiometre, precum şi material pentru Unit Dentar”, a precizat Pavel Aghescu, preşedintele Consiliului de Administraţie ADAMS.

Potrivit acestuia, următorii trei ani sunt dedicaţi educaţiei pentru sănătate, profilaxiei şi prevenţiei. „O dezbatere amplă pe problema prevenţiei în sănătate ne-am propus să o avem în trimestrul IV al acestui an, cu specialişti din domeniu, la sediul ADAMS din Slatina Timiş”, a mai adăugat Pavel Aghescu.