Acuzații iluzorii, neadevăruri lezante și defăimătoare pentru mazilirea managerului Teatrului de Vest!

În urma articolului cu titlul „Teatru ieftin! Mazilirea lui Ionescu, regizată în biroul președintelui Dunca? În spatele cortinei, delapidarea bugetului public!”, managerul Teatrului de Vest a ținut să facă mai multe precizări.

„Respingem în mod categoric afirmațiile denigratoare la adresa Teatrului de Vest din Reșița și la adresa mea personal, cuprinse în articolul mai sus menționat, care sunt profund neadevărate. Chiar dacă afirmațiile apar în text ca aparținând unui fost salariat al instituției, din titlu se poate deduce că respectivele afirmații ar reflecta starea de fapt reală, motiv pentru care propagarea acestor neadevăruri se cere corectată. În articol se menționează acuzații iluzorii, indicate doar generic și neprobat, privind presupuse abuzuri și operațiuni nelegale ale conducerii teatrului, toate acestea reprezentând neadevăruri care sunt nu doar lezante și defăimătoare pentru demnitatea și imaginea publică a echipei și a mea personal, dar și de natură să desconsidere valoarea ascendentă a instituției în sine, dovedită prin proiectele și participările la festivaluri din ultimele stagiuni.

Asigurăm opinia publică asupra faptului că toate activitățile instituției, inclusiv cele privind achizițiile și operațiunile economico-financiare, se desfășoară în deplină conformitate cu prevederile legale, fapt atestat de altfel și prin concluziile misiunilor de control pe care diverse autorități le-au desfășurat la instituția noastră.

leader board 728 x 90 px

În articol se menționează de asemenea, la fel de neadevărat, că aș avea știință de existența unui memoriu care ar viza teatrul. Teatrul nu a fost informat despre existența unui asemenea memoriu. Nici anterior și nici în timpul întâlnirii la care am fost chemat în data de 23 noiembrie a.c., cu președintele Consiliului Județean, nu mi s-a spus că motivul chemării mele acolo ar fi vreun memoriu. Dar chiar și dacă ar exista un memoriu întocmit de emitentului opiniilor citate în articol, aceasta nu conferă nicio legitimitate prezenței sale la acea discuție: analizarea și comunicarea memoriilor se fac pe cale instituțională, conform legii, și nicidecum prin măsuri transmise verbal în prezența petentului.

Deci explicația invocată pentru a se justifica prezența la discuție a acelei persoane – care față de relațiile dintre Consiliul Județean și teatru nu are niciun fel de calitate – este la fel de nereală precum pretinsul adevăr din spusele sale”,

 

Cu considerație,

Manager (Director),

Florin Gabriel Ionescu