Fostul judecător al Tribunalului Caraș-Severin este nemulțumit de modul în care s-a desfășurat ancheta în dosarul său, dar și de soluțiile judecătorului de drepturi și libertăți!
Fostul judecător sindic și președinte al Secției a II-a Civile de la Tribunalul Caraș-Severin reclamă încălcarea art. 5 privind dreptul la libertate și la siguranță și art. 6 privind dreptul la un proces echitabil din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.
Maldea spune că a fost nevoit să își dea demisia din magistratură dupa ce DIICOT l-a plimbat în cătușe în fața camerelor de filmat și după ce a stat în arest preventiv timp de 5 luni, fiind acuzat de procurorii DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals și favorizarea faptuitorului, fiind convins că a fost supus unor abuzuri masive de repezentanții Statului.
”În plângerea pe care a formulat-o la CEDO, fostul judecator Nicușor Maldea reclamă modul în care a fost ridicat cu mandat de aducere de ofițeri din locuință și dus la Tribunalul Caraș-Severin pentru a i se percheziționa biroul de serviciu, fără a fi citat anterior de organul de cercetare penală, cum a fost săltat ulterior și dus la audieri din Reșița în București sau cum s-au desfășurat ședințele de judecată în care s-a pus în dezbatere libertatea sa”, scriu jurnaliștii de la lumeajustitiei.ro.
Acesta se mai plânge de faptul că procurorii antimafia ar fi preferat o justiție televizată și că la instanțe i s-ar fi dat același apărător ca și celebrului interlop Constantin Dunăreanu, zis ”Crețu”, privându-l astfel de dreptul la apărare.
El mai spune că imaginea i-a fost grav prejudiciată de către comunicatele de presă care anunțau deja că a fost membru al unui grup infracțional organizat, deși nicio instanță nu se pronunțase pe această acuzație.