Acuzat că omoară spitalul, managerul Cican a pus un diagnostic de competența DNA!

untitled design set 970x90 px

Managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș taie în carne vie după ce mai mulți medici i-au cerut demisia ca urmare a dezvăluirilor făcute public și înaintate procurorilor DNA!

Adrian Cican s-a purtat o vreme cu mănuși. Acum, când în spitalul din Caransebeș se pune de-o revoltă împotriva sa, a renunțat la diplomație. Acuzat că nu are studii necesare pentru a manageria un spital, Cican le atrage atenția celor care au semnat scrisoarea prin care se solicită demisia sau demiterea sa că studiile universitare cu specialitatea medicină nu dau dreptul niciunui medic să subestimeze alte specialități universitare. Instanța i-a dat dealtfel dreptate. Mai mult, subliniază că statutul depreciat pe care îl au unii dintre doctorii din Caransebeș este cauzat de prestațiile acestora în activitatea medicală și de comportamentul lor față de pacienți, pe care, uneori, unii medici îl practică. Aici, Cican vorbește pe ocolite despre banii pe care pacienții îi bagă, mai mult sau mai puțin forțat, în buzunarele halatelor albe. 

Managerului Cican i se reproșează și că nu se consultă cu nimeni din spital înainte de luarea unor decizii importante. Nici nu prea are de ce, subliniază acesta. Nu de alta, dar consultările despre care vorbesc acum unii medici au avut loc timp de 20 de ani, iar rezultatul care e?! Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș a ajuns în faliment! Și încă un aspect. Cei care reclamă acum că lifturile sunt vechi de 50 de ani și că sunt mai mult defecte au fost manageri ai spitalului sau directori medicali. Cu alte cuvinte, au avut ocazia să le repare sau să le înlocuiască. 

Domnii doctori Gheorghe Borcean, Marius Mihăilică, Nicolae Miculescu, Aida Bâldea și Eugen Muntean au condus acest spital zeci de ani și drept consecință este în faliment cu ajutorul dumnealor printr-un management defectuos – Adrian Cican, manager Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș

publicitate ziar expresb 1000x100

Potrivit lui Adrian Cican, datoriile spitalului cresc în fiecare lună din cauza celor care au încasat bani de la Casa de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin în ultimii 20 de ani prin Societatea Civilă Medicală Caransebeș, un SRL. „În loc să fie decontate în conturile spitalului, pierdem aproximativ 700.000 lei în fiecare lună pentru că nu s-a dorit înființarea ambulatoriului. Datoriile cresc în fiecare lună și din nerealizarea contractului de prestări de servicii cu Casa de Asigurări de Sănătate”, explică managerul.

Adrian Cican are și un set de întrebări pentru cei care îi cer demisia din funcția de manager. Pe doctorul Mihăilică îl întreabă, de exemplu, de ce nu a sesizat ilegalitatea în care s-ar fi aflat unii colegi de-ai săi care dețineau funcția de medic șef de secție și de ce nu a luat măsuri dacă tot a descoperit acest aspect acum trei ani. De ce foști managerii din ultimii patru ani au acceptat plata zilelor când, de fapt, Gheorghe Borcean era convocat la București, la Colegiul Medicilor? Este adevărat că domnii Borcean, Miculescu, Marinescu Grecea și Cherdivara au încasat sume între 1.000 și 1.400 lei pe lună net timp de 3 ani fără să aibă contract de gărzi la domiciliu și sume ceva mai mici pentru restul anilor înainte de mărirea salariilor? Este adevărat că s-au încasat sume reprezentând indemnizații de medic șef de secție necuvenite ani de zile, adică toți împreună miliarde de lei?! Sunt doar câteva dintre întrebările la care managerul Cican așteaptă răspuns. Nu de la medicii pe care îi acuză, ci de la organele de cercetare penală!

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/