Acum şase ani, un cămin prăpădit. Astăzi, o casă de cultură modernă!

Birocraţia şi legislaţia întârzie mai toate proiectele administraţiilor publice locale nejustificat de mult, aşa cum e cazul casei de cultură de la Băile Herculane, însă până la urmă e importantă finalizarea investiţiilor.

Căminul de la Pecinişca ajunsese într-un stadiu avansat de degradare şi avea neapărată nevoie de reabilitare. Administraţia publică locală a gândit mult mai departe şi nu s-a mulţumit doar să consolideze şi să pună la punct clădirea. S-a ales varianta transformării căminului într-o casă de cultură. Primele demersuri s-au făcut în acest sens acum şase ani, dar abia în 2015 va fi tăiată panglica. „Nu aşa speram la începutul primului mandat, că implementarea unui proiect poate să dureze atât de mult. Căminul a fost primul proiect pe care l-am câştigat. L-am scris împreună cu echipa de la primărie, l-am depus la CNI la câteva luni după ce am ajuns la primărie. A fost evaluat până în primăvara lui 2009 şi declarat proiect câştigător. La vremea respectivă s-au mai aprobat câte un cămin în Moldova Noua şi Anina, punctajul cel mai mic avându-l cel de la Herculane. Permanent am făcut drumuri la Bucureşti şi am susţinut, am insistat pentru acest obiectiv, iar acum îl finalizăm, în timp ce celelalte două nu s-au realizat nici până astăzi, chiar dacă ele au fost declarate câştigătoare cu un punctaj mai mare decât al nostru”, a declarat primarul din Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu.

camin pecinisca

camin peciniscaEdilul-şef spune că obiectivul va avea mai multe întrebuinţări şi că este o investiţie de care oraşul şi mai ales locuitorii din Pecinişca aveau nevoie. „Puteam merge pe o reabilitare simplă, pe înlocuirea uşilor, geamurilor, o vopsire, pentru că era un cămin sătesc, dar la ora asta poate că erau deja uzate şi ar fi trebuit înlocuite. Am insistat pe transformarea acestui cămin sătesc într-o casă de cultură, pot spune că vom da în folosinţă la Pecinişca o casă de cultură utilă pentru tot oraşul. Vom avea acolo un club pentru tineri cu Internet, club pentru pensionari, mai multe spaţii, bucătărie pentru nunţi şi botezuri. Mai trebuie aduse scaunele și obiectivul e finalizat. Chiar dacă a necesitat mai mult timp, consider că e mai bine că am transformat căminul sătesc într-o casă de cultură. Cetățenii cred că se vor bucura de investiție, în special cei care locuiesc în Pecinișca. Ținând cont că în prima săptămână după Paști e ruga la Pecinișca, obligatoriu va trebui să organizăm evenimentul acolo. Pe această cale chiar aș vrea să provoc tinerii din Pecinișca să se organizeze pentru că ei trebuie să-și gestioneze sărbătoarea satului într-un mod cât mai frumos. Vreau ca până în sărbătorile de Paști să fie dat în folosință acest obiectiv și poate chiar cu organizarea unei serbări școlare, prin implicarea tuturor elevilor din Herculane”, a mai spus Vasilescu.

Comments

  1. Rossoner says:

    dany stanciu si oana bejanariu cei mai activi reporteri -ziaristi din zona noastra.impartialitatea si obiectivitatea articolelor celor doi>>>>>>>>>>>nu va fi pe placul rivalilor si a dusmanilor niciodata.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/