Actorul Ion Dichiseanu și-a lansat două cărți la Timișoara

po 1000x100px (3)

„Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel” și „Adevărul mai frumos decât legenda” – sunt titlurile celor două cărți lansate la Timișoara de cunoscutul actor de teatru și cinema Ion Dichiseanu. Evenimentul a avut loc la Librăria „Cartea de Nisip” și a fost organizat de Asociația Firmelor Timișene.


Iubitori de carte, film și teatru, oameni care îl îndrăgesc pe Ion Dichiseanu s-au reunit  la Librăria „Cartea de Nisip” pentru a marca lansarea celor două volume publicate în 2016 și 2017 de cunoscutul actor. „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel” cuprinde amintiri din frumoasa poveste de iubire avută cu actrița spaniolă. Cel de-al doilea volum înglobează momente din viața actorului – de la amintiri de pe platourile de filmare până la călătorii și întâlniri cu mari actori străini.

Provocat de public, Ion Dichiseanu a declarat că teatrul nu se compară cu filmul și, dacă ar fi să aleagă, ar alege filmul. „În teatru ai satisfacția momentului. Filmul rămâne, fie că e premiat, fie că nu. În teatru personajul evoluează, pentru că totul are loc de la început la sfârșit. În film trebuie să ai tot rolul personajului în cap. Aici e greutatea. Azi filmezi o secvență, mâine o altă secvență care poate fi chiar sfârșitul filmului”, a povestit actorul.

banner 1000 x 100 hd

Ion Dichiseanu este îndrăgit pentru rolurile memorabile pe care le-a interpretat atât pe scena Teatrului „Nottara”, cât și în filme precum „Toate pânzele sus”, „Titanic Vals”, „Tudor” sau „Burebista”.

Asociația Firmelor Timișene, organizatorul evenimentului, reprezintă mediul de afaceri din județul Timiș. Înființată la sfârșitul anului 2017, asociația curpinde aproape 40 de membri, antreprenori din diferite domenii.

03 britannia 1000 x 100 gif