Teatrul „Vest”, şi pe scena din Caransebeș

po 1000x100px (3)

Caransebeșenii vor avea parte de spectacole la fel de frecvent ca reșițenii. Asta, datorită unui proiect pe care l-a pregătit conducerea instituției de cultură, în colaborare cu Primăria. Lucrările la scenă sunt aproape gata, astfel că spectacolele vor începe în viitorul apropiat.

Pentru anul 2012, actorii Teatrului „Vest” din Reșița pregătesc opt premiere. Pe lângă acestea, mai pun în scenă și spectacole mai vechi. Noutatea pentru acest an este că cei din conducerea instituției s-au gândit să le ofere și caransebeșenilor un acces mai ușor la munca actorilor. „Vom avea stagiune permanentă la Caransebeș. În curând, scena va fi gata, mă ocup personal de aceste pregătiri, astfel încât actorii să aibă condiții bune atunci când urcă pe scenă. Orașul va fi un centru cultural. Primăria are același tip de contract cu teatrul din Timișoara, dar și cu Filarmonica Banatul”, a spus Nicolae Vlădulescu, directorul Teatrului „Vest” din Reșița.

Planuri și pentru festival
Tot pentru 2012, deși bugetul instituției este la fel ca și anul trecut, oamenii de cultură pregătesc și un festival coral de muzică bărbătească. „Reșița a fost cunoscută în trecut pentru această mișcare, iar în parteneriat cu Asociația Reșița Română, care deține clădirea Palatului Cultural, dorim să reînviem istoria orașului de pe Bârzava”, a adăugat directorul teatrului.

banner 1000 x 100 hd

Recrutare de actori
Dacă în momentul de față Teatrul „Vest” are doar 9 actori cu carte de muncă și alți cinci angajați pe colaborare, oficialii instituției au în plan să reîmprospăteze colectivul. „Dorim să facem un casting și să mai aducem trei sau patru actori tineri. Păstrăm legătura în acest sens cu toate școlile de teatru din țară. Visăm la un teatru de tineret, nou, de perspectivă, care să fie scos din inerția urâtului”, a spus Dan Mirea, directorul artistic al instituției.

Visăm la un teatru de tineret, nou, de perspectivă, care să fie scos din inerția urâtului”, Dan Mirea, director artistic Teatrul “Vest”

03 britannia 1000 x 100 gif