Actorii de la Teatrul de Vest se mută la Viena. Pentru câteva zile!

explo 1000x200

Evoluția de excepție a artiștilor reșițeni și dăruirea pe care o afișează atunci când sunt pe scenă au dus la stabilirea unei bune relații de colaborare cu teatrul din Viena.

Colaborarea durează de vreme bună, însă acum relația dintre cele două instituții de cultură va deveni mai strânsă și permanentă. „Vom pleca mâine și vom susține două spectacole. Păcală, pentru copii, și Gunoierul, pentru adulți. Acestea marchează legătura apropiată pe care o avem cu Teatrul Pygmalion din Viena. Deși instituția este una în limba germană, directorul este român și s-a dovedit a fi un bun ambasador cultural al țării noastre, mai ales că în Austria sunt stabiliți foarte mulți români. Tot cu același prilej, la Viena vom lansa și cartea semnată de Matei Mircioane, Epopeea lui Ghimeș, volum care sunt sigur că va avea un mare răsunet, a declarat astăzi Nicolae Vlădulescu, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o la sediul Teatrului de Vest din Reșița.

Acesta a explicat că deplasarea este posibilă cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, care este patronul financiar al instituției de cultură. Biletele pentru reprezentațiile actorilor reșițeni au fost deja epuizate pentru ambele spectacole.

„Teatrul de Vest a ajuns să stabilească acest parteneriat după ce mai multe din țară, inclusiv din București, au fost la Viena și ai căror actori au evoluat pe scena Teatrului Pygmalion. Calitatea spectacolelor noastre însă i-a determinat pe cei care conduc instituția de cultură să ne aleagă pe noi parteneri permanenți, a spus Dan Mirea, directorul artistic al teatrului reșițean.