Activități în aer liber, muzică și multă voie bună, la o nouă ediție Verde pentru Biciclete Fest

Verde pentru Biciclete Fest promite o după-masă plină de activități pentru copii și pentru părinți. Activități sportive, creative, de reciclare, testare de biciclete, ateliere de lectură sau yoga sunt doar câteva dintre planurile pe care și le-au făcut cei de la Asociația Verde pentru Biciclete.

În 14 iulie, pe Bulevardul Vasile Pârvan din Timișoara are loc un eveniment dedicat celor care doresc să contribuie mai mult la îmbunătățirea mediului în care trăim, prin folosirea bicicletei, dar nu numai. Anul acesta, startul evenimentului se dă cu o cursă de biciclete, începând cu ora 14.30. Distracția, dar și învățarea continuă cu un curs de prim ajutor și ilustrare de cărți, semne de carte și sacoșe, în vederea strângerii de fonduri pentru copiii de la Centrul For Help, dar și activități de lectură la standurile inEDU și La Două Bufnițe.

Conștientizarea este realizată prin alegerea unei biciclete potrivite, iar în ajutor vin cei de la Bicicletele Pegas, dar și cei de la IPJ Timiș, la al căror stand participanții vor putea testa Bicicleta Beată. Aceasta este construită pentru a ne da seama de pericolele care îi pândesc pe bicicliști atunci când se urcă pe șa după ce au consumat alcool.

Prezent va fi și Leul Curajos, mascota Asociației Little People, cunoscută pentru realizarea programelor în beneficiul copiilor și adolescenților afectați de cancer. Evenimentul se va termina cu un concert susținut de Alex Ștefănescu, cunoscut din finala „Românii au talent”.