Micii balerini și cântăreți de muzică populară, dar și alți artiști cu talent își vor putea relua curând cursurile gratuite oferite de Casa de Cultură ,,Mihai Eminescu” din Oraviţa.
Mai puțin de o lună îi desparte de cursuri pe cei care au luat parte la lecțiile organizate în incinta Casei de Cultură. De la 1 octombrie, cortina scenei se va ridica pentru cursurile de balet, pictură, chitară, arte marțiale, dansuri populare, canto popular și clasic și saxofon.
Anul trecut a fost primul în care orăvițenii au avut ocazia să se înscrie la cursurile artistice care le-au șlefuit talentul. Copiii au fost cei mai încântați de atelierele la alegere, însă părinții au fost cu adevărat recunoscători că timpul liber al micuților a fost ocupat cu activități didactice și artistice în locul obositorului computer. „Având în vedere că în primul an am avut foarte mare succes, cred că vom avea mai mulți cursanți anul acesta. Cred că părinții au fost foarte bucuroși că le-am răpit copiii din fața calculatorului”, a precizat Sorin Chișărău, directorul Casei de Cultură „Mihai Eminescu” din Oravița.
Satisfacția cursurilor gratuite apare abia la final, când, după luni de muncă alături de copii, aceștia oferă pentru părinți și pentru toți locuitorii orașului un spectacol, rezultat al eforturilor depuse.„Cum rezultatele profesorilor în urma anilor școlari se văd la examenul de bacalaureat, tot așa se poate observa pe scenă tot ce facem noi cu copiii. Pe scenă nu poți să minți lumea, pentru că toate cursurile, la fiecare final de semestru, se încheie cu un spectacol. Atunci se vede că munca noastră nu este în zadar”, a mai adăugat directorul Casei de Cultură din oraș.
Orașul Oravița se îndreaptă cu pași repezi spre ce a fost cândva. Evenimentele culturale se succed, de la festivaluri de muzică clasică la cele de folclor, de la evenimente locale la acțiuni ce atrag în oraș personalități din toată lumea. Directorul Casei de Cultură „Mihai Eminescu” din oraș subliniază faptul că această renaștere culturală a orașului se datorează în special preocupării primarului pentru cât mai multe acțiuni. „Am colaborat bine cu toți primarii orașului, însă la domnul Dumitru Ursu se simte tinerețea, e deschis la tot ce îi propunem și vrea tot timpul să facă mai mult. Oravița a fost un oraș cultural și revine la ceea ce a fost”, a încheiat Sorin Chișărău.