Activități de agrement și de pescuit pe două lacuri din comuna Forotic. Primarul caută investitor!

lacu mic forotic

Pe raza teritorială a comunei Forotic se află două lacuri pe care conducerea administrației locale dorește să le concesioneze, pentru a fi transformate în zone de agrement, dar și pentru a crește încasările la bugetul local.

Primăria Forotic dorește să concesioneze, pe o perioadă de 49 de ani, prin licitație publică, un teren extravilan cu lacuri în suprafață totală de 30.000 de metri pătrați, în vederea desfășurării de activități economice, de agrement și de pescuit. Terenul se află la o distanță de un kilometru de localitatea Forotic și DJ 575.

Primarul Alexandru Sporea urmărește nu doar să crească veniturile la bugetul local, prin încasarea redevenței cuvenite pe teren, ci să dea șansa locuitorilor să-și găsească un loc de muncă acasă, odată cu finalizarea posibilei investiții.

„Ne-am gândit că această concesiune este oportună și benefică pentru comunitatea noastră, pentru că noi, ca și primărie, nu avem resursele financiare pentru a face investiții în această zonă. Am întocmit un caiet de sarcini, care a fost supus dezbaterii în Consiliul Local, pe care urmează să-l scoatem la licitație, și vom vedea dacă găsim persoane interesate să investească în cele două lacuri. Concesionarul va fi obligat să asigure exploatarea în regim de continuitate și permanență a terenului care este proprietatea comunei Forotic și nu poate subconcesiona bunul și nici nu-l poate închiria. Noi am făcut și o evaluare a celor două lacuri”, a declarant pentru expressdebant.ro, Alexandru Sporea, primarul comunei Forotic.

lacul mare forotic

Sporea mai spune că persoana care va concesiona suprafața de teren 30.000 de metri pătrați este obligată să majoreze redevența anuală cu rata inflației, să înceapă activitatea în maximum un an de la semnarea contractului de concesionare, să facă dovada popularii cu minimum 6 tone de pește, să asigure minimum 15 pontoane de pescuit, minimum 5 grătare și 5 foișoare, să împrejmuiască proprietatea, să asigure apa pentru animale din foraj sau din lac, iar în termen de 2 ani de la semnarea contractului să amplaseze minimum 5 căsuțe pentru spatii de cazare, dar și să angajeze cel puțin o persoană la data începerii activității. De asemenea, investitorul mai trebuie să asigure drumul de acces și să amenajeze locuri de parcare.

lac 3 forotic

drum lac 6 forotic