Activitate blocată în toate direcțiile de asistență socială? Aleşii Reşiţei suflă şi-n iaurt când e vorba de Guvern!

Consiliul Local Reșița a aprobat ieri o nouă organigramă a Direcției de Asistență Socială, organigramă pe care a perfectat-o din octombrie 2017, dar nu a putut intra la vot, căci avea nevoie și de avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. Care a venit abia după patru luni.

„Vă rog să aveți în vedere că Guvernul a elaborat o lege care prevede anumite condiționalități pentru direcțiile de asistență socială, care vor trebui implementate în 30 de zile”, a atras atenția liderul grupului PSD, Mirel Sabo (foto).

Răspunsul a venit de la Cosmin Enuică, șeful acestei direcții, care a arătat că termenul până la care trebuie implementată noua lege este 23 martie.

„Dar pentru noile modificări nu este necesar avizul ANFP? Dacă pentru cea de acum a venit în patru luni, pentru aceea va veni la termen?”, a fost întrebarea lui Hadrian Popescu, liderul grupului liberal.

„Cunosc problema, toți directorii din țară știm această problemă… Ce să facem?… Vom da hotărârea de consiliu local în termen și vom aștepta avizul ANFP… când o veni”, a răspuns Enuică, evident depășit de situație. Și de abilitatea cu care Guvernul mai dă o Ordonanță care să încurce pe toată lumea…