Acțiunile dedicate Centenarului continuă. Pentru o mai bună cunoaștere a trecutului și tradițiilor

Pentru o mai bună cunoaștere a trecutului și a tradițiilor românești, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin continuă acțiunile din cadrul proiectului dedicat Centenarului. Săptămâna aceasta se vor derula activități pe plan spiritual și gastronomic.

Școala Gimnazială Nr. 7 din Reșița găzduiește în continuare acțiunile organizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin. Una dintre ele va avea loc astăzi, la ora 11.00, în sala de clasă de la et. I – clasa a II-a C: „Călătorii spirituale și identitare”.

Acțiunea se înscrie în proiectul dedicat Centenarului – „Tradiții Românești/Educație prin cultură cu tineri și pentru tineri” și are ca obiective: o mai bună cunoaștere a spiritualității românești și locale, promovarea acestora, afirmarea valorilor spirituale, culturale și identitare și transmiterea lor tinerelor generații. Invitat este preotul Petru Berbentia, care va prezenta elevilor „călătoriile spirituale și identitare” în Țara Sfântă, va împărtăși experiența proprie și va vorbi despre importanța credinței la români și semnificația rugăciunii în rândul creștin-ortdocșilor.

Mâine, tot de la ora 11.00 și în aceeași sală de clasă se va desfășura o altă activitate, „Mâncare sănătoasă, mâncare gustoasă de la noi de acasă”. Acțiunea are ca obiective: o mai bună cunoaștere a gastronomiei tradiționale din Banatul de Munte, promovarea acesteia, afirmarea și transmiterea acestei valori identitare tinerelor generații. Invitată va fi dr. fil. Ada D. Cruceanu. Aceasta le va vorbi elevilor despre importanța gastronomiei tradiționale, iar prof. Ramona Bogdan îi va provoca la partea practică – prepararea pe loc a unui fel ușor de mâncare tradițională.

Sursă foto: Culinar.ro