Acțiuni preventive în Reșița! Zeci de polițiști și jandarmi au patrulat aseară pe străzile orașului

Mai mulți reșițeni au sesizat seara trecută că pe bulevardele orașului, dar nu numai, circulă mașini de poliție și jandarmerie, aflate în misiune. Din fericire, nu a fost vorba despre vreun incident de amploare, ci de o acțiune de rutină, dar cu efective mărite.

Peste 30 de efective din cadrul Poliției Municipiului Reșița și din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin au participat seara trecută, între orele 19.00 și 22.00, la acțiuni de prevenire. Acestea au avut ca scop combaterea oricăror fapte de natură penală sau contravențională. Așa cum era de așteptat în această perioadă, s-a pus accent pe verificarea modului în care se respectă prevederile legale instituite pe timp de pandemie.

leader board 728 x 90 px

Pe parcursul acțiunilor au fost legitimate peste 150 de persoane, polițiștii instituind filtre rutiere pe drumurile publice. Au fost oprite și verificate 59 de autovehicule.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

A fost constatată și o infracțiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, după ce un conducător auto a refuzat prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În același timp, polițiștii și jandarmii le-au vorbit reșițenilor despre necesitatea respectării măsurilor de prevenție pe timp de pandemie.

Oamenii legii anunță că astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare.