Mopediştii şi bicicliştii, în vizorul poliţiei cărăşene!

Sfârşitul de săptămână i-a pus pe treabă pe poliţiştii rutieri şi de ordine publică din mediul rural cărăşean. În acţiunile acestora au fost vizaţi conducătorii de mopede şi bicicliştii.

O serie de acţiuni pentru impunerea respectării regulilor de circulaţie de către conducătorii de mopede, atelaje şi bicliclişti au fost desfăşurate de oamenii legii pe toată reţeaua de drumuri deschise circulaţiei publice. „Scopul principal al activităţilor l-a reprezentat impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de mopede şi atelaje, precum şi a bicicliştilor, în ceea ce priveşte respectarea în trafic a regulilor de circulaţie”, precizează agent Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Potrivit acesteia, au fost verificate peste 420 de persoane. „În urma controalelor au fost aplicate 220 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 40.000 lei. Au fost amendaţi aproximativ 180 conducători auto, 8 conducători de mopede, 8 conducători de atelaje şi 23 de biciclişti”, a mai adăugat Ancuţa Cărbunaru. Pe lângă contravenţii, poliţiştii au întocmit şi şase dosare penale pentru conducerea de mopede de către persoane care nu deţineau permis de conducere.

Reamintim că în luna ianuarie a acestui an a intrat în vigoare o nouă lege privind circulaţia pe drumurile publice. Una dintre cele mai importante modificări este aceea privind includerea mopedului în categoria autovehiculelor, astfel că, pentru a fi condus pe drumurile publice, cetăţenii trebuie să deţină permis de conducere categoria ,,AM”. Acesta se poate obţine de la vârsta de 16 ani.