Acțiuni de dezinsecție la Reșița! Vigilență în cazul apicultorilor și al persoanelor cu diverse afecțiuni

Primăria Reșița anunță că au fost programate acțiunile de dezinsecție pentru începutul acestei veri. Timp de două zile, o firmă specializată din Hunedoara va acționa atât la sol, cât și din aer. Reprezentanții administrației locale au și câteva recomandări pentru anumite categorii de persoane.

Primăria Municipiului Reșița anunță că, în funcție de condițiile meteorologice, luni și marți (14 și 15 iunie), operatorul căruia i-au fost delegate activitățile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, Societatea Comercială DD CHIM SRL Hunedoara (telefon 0254.224.080), va efectua lucrări de combatere a insectelor pe raza domeniului public al municipiului Reșița.

Lucrările vor fi efectuate atât de la sol, cu utilaje de mare capacitate, cât și cu avioane utilitare.

leader board 728 x 90 px

Substanțele utilizate în cadrul lucrărilor de dezinsecție sunt Cymina Ultra, Deltatim Plus și Vectobac WG. Toate substanțele utilizate în cadrul lucrărilor de dezinsecție sunt avizate de către Ministerul Sănătății – Comisia Națională de Produse Biocide. Cu toate acestea, persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat.

De asemenea, apicultorii sunt sfătuiți să ia toate măsurile pentru protejarea albinelor în intervalul de desfășurare a tratamentelor la nivel aerian (marți, 15 iunie, între orele 6.00 – 10.00 și 19.00 – 22.00), astfel încât să se prevină apariția unor eventuale intoxicații ale acestora.

În cazul condițiilor meteo nefavorabile, termenul de executare a lucrărilor va fi prelungit sau decalat.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Serviciului Gospodărie Urbană din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa la numerele de telefon 0255/211.692 interior 173, 0255/210.258 sau prin e-mail mediu@primariaresita.ro.