Acţiuni de dezinfecţie la Moldova Nouă. Străzile aglomerate au prioritate

Pentru limitarea pe cât posibil a răspândirii COVID-19, toate scările de bloc din orașul de la malul Dunării au fost dezinfectate. Deși, conform informării Ministerului Sănătății și Grupului de Comunicare Strategică, dezinfectarea străzilor nu ajută la combaterea temutului virus din China, locuitorii din Moldova Nouă au solicitat administrației publice locale să ia totuși în calcul acest demers.

Fără utilaje performante, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, a dat curs solicitărilor venite din partea cetățenilor cu privire la dezinfectarea străzilor. Astfel, cu ajutorul unui utilaj improvizat (tractorul primăriei, stropitoare agricolă, oferită gratuit de operatorul de salubritate care își desfășoară activitatea pe raza UAT-ului, dar și cu sprijinul firmei de deratizare, cea care a oferit gratuit dezinfectantul), weekendul trecut administrația publică locală a reușit să dezinfecteze străzile principale ale urbei, aleile pietonale, zonele unde, în mod normal, traficul este mai mare.

„Eu mi-am dorit foarte mult să putem achiziționa utilaje performante pentru măturatul stradal, pentru dezinfectarea străzilor. În cei patru ani de mandat pot spune că nu am moștenit nimic din ceea ce am vrut să facem, însă lumea a uitat că de-a lungul anilor se puteau achiziționa astfel de utilaje pe diferite tipuri de proiecte. În ceea ce mă privește, proiectele de finanțare nu mi-au permis să fac astfel de achiziții. Weekendul trecut, am improvizat o instalație, mai mult la solicitarea cetățenilor. Am primit nenumărate mesaje de genul: «Domnule primar, sigur ne scapă de coronavirus dezinfectarea străzilor». Am inventat o astfel de instalație și am început să dezinfectăm străzile. Evident că nu putem intra pe toate străzile, dar vom încerca să mergem pe cele principale și pe aleile pietonale de pe raza orașului, unde, în mod normal, e un trafic mult mai mare.”, a subliniat edilul.

Totodată, șeful administrației publice locale din Moldova Nouă speră ca, odată cu depășirea perioadei de criză, să poată identifica sursa de finanțare pentru achiziționarea unor utilaje performante, acestea urmând să aibă un rol definitoriu în tot ceea ce înseamnă: Moldova Nouă, un oraș curat: „Sper, după ce trece această pandemie, să reușim să identificăm și sursa de finanțare pentru a putea achiziționa utilaje profesioniste, mai ales că am creat și o nouă structură în organigrama primăriei, un serviciu separat de măturat stradal și igienizare a străzilor. Am avea teoretic capacitatea, pe viitor, să putem face acest lucru la modul profesionist.”, a ținut să scoată în evidență Adrian Torma.