ACS Poli, aproape să se despartă de un jucător străin! UPDATE. Bilia a mers de la ASU la ACS!

După ce au făcut 2 puncte și dau semne de redresare, cei de la ACS Poli vor pierde din nou un jucător. Din informațiile noastre, clubul va rezilia contractul cu fundașul Igor Basic, deoarece sârbul a depășit cele 90 de zile și nu este în regulă cu documentele.

Cetățeni sârbi pot sta, legal, în România 90 de zile fără justificări. Pentru mai mult decât trei luni, e nevoie de permis de muncă. Ei bine, nici Andrej Mrkela, plecat deja de câteva săptămâni dela echipă, nici Igor Basic nu au actele rezolvate de ACS Poli. Impresarul celor doi, Zvonko Milojkovic ne-a explicat situația. „M-am înțeles verbal cu președintele Birlică și vom rezilia contractul. Nu este în regulă, jucătorul poate avea probleme. Nici Mrkela nu are viză, dar încă nu am reziliat nici cu el. Eu am adus mulți jucători în România, dar e prima dată când pățesc așa ceva, deși e prima dată când aduc pentru Liga a II-a”, ne-a precizat agentul din Belgrad.

Clubul a confirmat informația, cu mențiunea că încă nu s-au semnat actele. Totul e însă o chestiune de ore și formalități. Pentru jocul cu Farul, Basic ar fi fost suspendat. Jucătorul devenise titular în ultima perioadă, astfel că acum, Călin Cojocaru poate spune că va avea și probleme defensive, dacă până acum nu avea jucători de atac. Problema e că alt fundaș central din lot, Dusan Ivanov e tot sârb. Rămâne de văzut dacă și el va trebui să plece din România după 90 de zile.

UPDATE ora 15: La o zi după ce a reziliat cu ASU Politehnica, unde a stat trei sezoane și jumătate, Dănuț Bilia a semnat cu rivala ACS Poli!Jucătorul a semnat pentru acest sezon:

”Astăzi, Dănuț Bilia a semnat cu clubul nostru un contract valabil până în vară. Experimentatul fundaș (33 de ani) a evoluat în ultimele trei sezoane la ASU Politehnica. Bilia este un produs al Politehnicii Timișoara, ulterior el jucând la UTA, ACU Arad sau Corvinul Hunedoara. S-a consacrat ca unul dintre cei mai buni apărători din zona de vest a României. Bun venit, Dănuț Bilia! Împreună vom lupta pentru a păstra Poli în Liga 2!”, se artă într-un comunicat al celor de la ACS Poli.