ACS Poli a făcut primul antrenament fără mari noutăți. Declarații ultra-optimiste ale lui Vivi Răchită la prezentarea oficială

ACS Poli a revenit de marți la treabă, sub comanda lui Valeriu Rachită. Primul antrenament s-a desfășurat cu 26 de jucători, fără mari noutăți, pe terenul din spatele Stadionului Electrica. În schimb, Valeriu Răchită a promis la conferința de presă de prezentare că va mai aduce jucători de Liga I la ACS Poli și a spus că se va implica chiar el în proiectarea noului stadion.

La primul antrenament au fost prezenți: Rogoveanu, Olteanu, Motreanu, Niță, Oprea (revenit din împrumutul de la UTA), Iseini, Munteanu, Melinte, Stere, Bîrnoi, Haruț, Pop, Românu, Golda, David Filip, Toboșaru, Velcotă, Foca, Codrea, Roșu (junior al clubului, U15), Bilia, Drăghici, Smaranda, Contra, Bocșan și Nasta. În cazul lui Patrick Niță este vorba de o revenire, după ce a mai jucat pe la ASU Poli și Farul. Ionuț Nasta este un mijlocaș lateral de 23 de ani, trecut pe la Voința Sibiu, Farul, Măgura Cisnădie și FC Avrig.

Răchită spune că plecările vor fi destul de numeroase. „La nivelul lotului vor exista mişcări masive. Astăzi le voi spune jucătorilor. Eu, ca fost fotbalist, dacă eram cu salariile lor, pe ultimul loc în Liga a 2-a, veneam la domnul preşedinte şi îi spuneam, vă rog frumos, să îmi permiteţi să plec în altă parte unde pot să mai păcălesc pe cineva. Vor rămâne doar jucătorii care vor dori să joace. Toţi jucătorii de la Poli sunt de vânzare, pentru că vreau să fac un buget. Mai vreau să aduc cinci jucători, am vorbit şi cu Gică Hagi, şi cu Rednic, şi cu Steaua, şi cu Astra. Pot veni şi jucători din străinătate, dar comunitari”, a declarat tehnicianul.

Visează să-l găsească pe un nou Budescu

Ultra-optimisul lui Răchită s-a manifestat pe mai multe „paliere”. Fostul petrolist spune că echipa trebuie să obțină opt sau nouă victorii și câteva egaluri pentru a nu retrograda. Antrenorul spune că poate și la Timișoara va găsi un talent asemenea lui Constantin Budescu. „Pe Budescu eu l-am găsit, la Petrolul, era la echipa de U16. Şeful centrului de copii şi juniori mi-a zis că era prea mic. Poate voi găsi şi la Timişoara un Constantin Budescu”, a spus antrenorul lui ACS Poli.

Tehnicianul spune că el a „făurit” lotul Sportului Snagov și speră să poată transfera și aici ceva de la actualul lider, finanțat de Cătălin Rufa, club aflat într-un imens impas financiar. „Discut şi cu Cătălin Rufă, să vedem în funcţie de ce cerinţe au şi ei. Majoritatea jucătorilor de la Snagov i-am adus eu în vară”, a precizat antrenorul.

Are clauză anti-demisie ca să construiască stadionul

Răchită are contract până în vara lui 2020, dar până anul acesta are o clauză că nu are voie să-și dea demisia. Motivul ar fi că antrenorul se va implica în construirea noului stadion promis în Ciarda Roșie. „Este o clauză pe care domnul primar a ţinut să o pună. Până la 30 iunie nu am voie să-mi dau demisia. Chiar mă sunase mai demult cineva din Primăria Timişoara, erau interesaţi cum au adus conceptul de stadion englezesc la Ploieşti. Era vorba de mine. Mă voi ocupa de elaborare şi proiectare, ceea ce ar fi o realizare extraordinară”, a explicat Vivi Răchită.

Interesant este că Ovidiu Petre e dat dispărut de la echipă. Administratorul special Radu Birlică spune că îl așteaptă la lucru. Ștefan Nanu va fi și el tot manager pe latura sportivă și nu va mai lua loc pe bancă la meciuri, ci în tribună.