Acorduri de excepție pentru Gărâna Jazz Festival 2014

explo 1000x200

Ediția cu numărul 18 a celui mai așteptat festival al verii anunță trei nume situate pe acoperișul jazzului mondial. Poiana Lupului va șuiera și anul acesta în acorduri excepționale din instrumentele celor mai pricepuți muzicieni.

Primul nume mare care îi pune pe iubitorii de jazz să numere zilele până la sosirea verii este The Crimson ProjeKCt. Soliștii trupei vor ajunge pentru prima dată în România, în cadrul primului lor turneu european. Renumele trupei este dat de calitatea membrilor care mânuiesc instrumentele cu o măiestrie ieșită din comun. The Crimson ProjeKCt este formată din basistul Tony Levin, chitaristul Adrian Belew și Pat Mastelotto.

wikimedia.org

Pe lista invitaților de renume se înscrie și cel care a fost desemnat cel mai bun organist al jazz-ului mondial, Joey DeFrancesco. Acesta va susține un concert senzațional acompaniat de Jeff Parker la chitară și George Fludas la tobe. Magnatul muzicii jazz la nivel mondial se laudă cu discuri de excepție, nominalizate la trofeele Grammy. Dintre acestea, de amintit sunt „Falling in love“ şi „Never can say goodbye“.

Afișul celei de-a 18-a ediții a festivalului de la Gărâna sclipește și sub numele muzicianului Marius Neset, purtând și el unul dintre titlurile de top la nivelul mondial al muzicii. Denumit de ziarul norvegian Dagladet ,,cel mai talentat saxofonist norvegian după Jan Garbarek”, Marius Neset va călca și pe scena muzicală de la poalele Semenicului.

The-Crimson-Projekct-causa-euforia-1787012 jazz

Cu nume bine întipărite în cultura jazzului mondial, Gărâna Jazz Festival 2014 promite un spectacol de o calitate incontestabilă, o explozie de instrumente și acorduri care vor face senzație și vor îmboboci în urechile și în sufletele iubitorilor de jazz. Și în vara acestui an, Gărâna va ropoti de aplauze în fața scenei pline de elite muzicale.

Foto: gfx.nrk.no,

banner 970 x 250