Achiziționarea unui microbuz ar rezolva problema transportului public la Anina

Aleșii locali din Anina s-au pus de acord, cu ocazia celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Local, în privința achiziționării unui microbuz care să deservească transportului public local, actualmente cetățenii neavând o astfel de facilitate pentru a se deplasa dintr-o zonă într-alta a orașului.

Chiar dacă în prezent locuitorii UAT-ului condus de Gheorghe Românu au la dispoziție un mijloc de transport pentru a se deplasa, spre exemplu, în orașul reședință de județ cu scopul de a-și rezolva anumite probleme, totuși respectiva firmă de transport nu efectuează și curse în interiorul unității administrativ-teritoriale, fapt care determină călătorii să bage mâna în buzunar pentru a folosi taxiul, în cel mai bun caz. Ei bine, pentru a veni în întâmpinarea celor pe care îi conduce, edilul liberal a inițiat un proiect de hotărâre în vederea achiziționării unui microbuz, atingerea acestui obiectiv fiind totodată în avantajul elevilor care, dacă vor reveni la modalitatea tradițională de parcurgere a materiei, vor fi nevoiți să călătorească în condiții speciale dat fiind contextul epidemiologic.

Cu toate că nu se cunoaște varianta achiziționării mijlocului de transport (second hand sau leasing), edilul-șef vede în atingerea acestui obiectiv doar avantaje:

leader board 728 x 90 px

„Achiziționarea acestui microbuz va fi în beneficiul tuturor. Pe lângă transportul intern al locuitorilor, acest lucru va juca un rol deosebit în ceea ce îi privește pe elevi. O dată, vom avea mai multe microbuze pentru a-i transporta pe elevi la școală, dacă acestea se vor redeschide, mai ales că trebuie să fim atenți la câți elevi transportăm pentru a evita răspândirea virusului. E clar că nu putem funcționa cu toate locurile ocupate, așa cum se întâmpla înainte de apariția COVID-19. În momentul de față, avem trei astfel de mijloacele de transport, două ale Primăriei și unul care aparține unităților școlare. În al doilea rând, nu vom mai plăti abonamentele copiilor pe care acum le decontăm 100%.”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, Gheorghe Românu.

Sursa foto principal: romanialibera.ro.