Achiziții pentru SVSU Rusca Montană! Sergiu Toma: „E bine să fim prevăzători!”

Echipamente de aproape 57.000 de lei a cumpărat, luna aceasta, administrația din Rusca Montană pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Pe lângă echiparea corespunzătoare a personalului, a mai fost achiziționat și un sistem de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, care a fost și cel mai costisitor.

„Am reușit să achiziționăm o sirenă de ultimă generație, care este conectată direct cu autoritățile în momentul în care începe să sune. Nu aveam așa ceva și ne era necesar un astfel de sistem de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. De asemenea, am mai cumpărat îmbrăcăminte specială de intervenție pentru 10 voluntari, pantaloni, geci, bocanci, dar și un aparat de respirat, în caz de nevoie.”, aflăm de la primarul comunei Rusca Montană, Sergiu Toma.

Valoarea investiției s-a ridicat la 56.800 de lei, din care sirena, care a fost montată deja pe sediul primăriei, a costat 35.000 de lei, îmbrăcămintea pentru voluntari – 21.000 de lei, iar aparatul pentru respirat – 800 de lei.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Și chiar dacă nu a avut parte de evenimente neplăcute de când este primar, Sergiu Toma consideră că paza bună trece primejdia rea. „Noi nu avem mașină de pompieri în comună. Avem hidranți, de unde putem trage apă, dar nu și autospecială. Primăria are încheiat un contract și cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Oțelu Roșu și, la nevoie, intervin ei primii, până când ajung pompierii de la Caransebeș sau Reșița. Însă, până să ajungă cei de pe Valea Bistrei, intervenim cu voluntarii noștri din comună. Din fericire, de când sunt primar, nu am avut parte de incendii sau alte situații neplăcute. E bine totuși să fim prevăzători!”, a mai spus edilul comunei Rusca Montană.

banner 970 x 250