Achitări şi condamnări în dosarul lui Romeo Dunca!

Curtea de Apel Timişoara a judecat din nou cu clemenţă o cauză în care sunt inculpaţi aleşi şi funcţionari publici din administraţiile locale.

Fostul edil-şef al comunei Zăvoi, care a cerut şi primit şpagă pentru a fi aprobată realizarea unui proiect montan unic, poate, în ţară, este singurul dintre cei opt inculpaţi care nu a obţinut reducerea pedepsei aplicate de prima instanţă. Curtea de Apel Timişoara a respins ca nefondat apelul declarat de Antonie Bunei, astfel că acesta rămâne cu condamnarea de şase ani închisoare, aplicată pentru infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă.

În schimb, instanţa de apel a admis căile de atac declarate de toţi ceilalţi inculpaţi, a desfiinţat sentinţa pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin şi a rejudecat cauza. Astfel, a redus de la cinci ani închisoare la patru pedeapsa aplicată lui Silviu Bunei pentru infracţiunea de complicitate la luare de mită. Magistraţii timişoreni au schimbat încadrarea juridică din infracţiunea de luare de mită în infracţiunea de complicitate la luare de mită în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Gheorghe Lungu şi au dispus condamnarea acestuia la pedeapsa de trei ani închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de cinci ani. Iniţial, secretarul comunei fusese condamnat la patru ani închisoare cu executare.

Consilierul juridic Mihuţ Firuţ a primit o reducere, de la trei la doi ani închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani. Aceeaşi pedeapsă s-a dat şi în cazul lui Ion Scorobete, fostul viceprimar, actual edil-şef la Zăvoi. Avram Gherga, omul de care Dunca se folosise pentru a-l mitui pe Antonie Bunei, a scăpat şi el mult mai ieftin după ce a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită. ,,Instanţa dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de doi ani închisoare aplicată inculpatului Gherga Avram pentru infracţiunea de complicitate la dare de mită şi stabileşte termen de încercare pe seama acestuia de patru ani”, se arată în încheierea instanţei. Maria Grozav, aflată în aceeaşi situaţie cu Gherga, a primit un an şi şase luni închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de trei ani şi jumătate. În cazul fiului celui mare al fostului primar, Niţu Bunei, Curtea de Apel a dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de complicitate la luare de mită în infracţiunea de favorizarea infractorului şi a încetat procesul penal pornit împotriva inculpatului cu privire la această infracţiune. Sentinţa nu e definitivă şi a fost atacată deja cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/