ACF Viitorul Caransebeş, exclusă din campionat din cauza consilierilor locali PSD?

Asociația Centrul de Fotbal Viitorul Caransebeș ar putea să nu primească de la Federația Română de Fotbal dreptul de a juca în continuare în competiții.

Și asta pentru că aleșii locali din partea PSD au respins proiectul de hotărâre prin care i se retrăgea dreptul de folosință gratuită a terenului înscris în Cartea Funciară în favoarea Clubului Sportiv Școlar Caransebeș, în vederea înscrierii dreptului de folosință gratuită pentru următorii 5 ani în favoarea Asociației Centrul de Fotbal pentru Copii și Juniori Viitorul Caransebeș. Este doar o formalitate, susțin reprezentanții Primăriei, pentru că oricum ambele cluburi vor folosi atât Stadionul Municipal, cât și acela din cartierul Balta Sărată, în baza unui protocol de colaborare, însă asociația sportivă, fiind la început de drum, trebuie să facă dovada că are unde disputa meciurile, susține primarul Felix Borcean.

„Am avut o întâlnire cu toți cei implicați în fotbalul local, la nivel de juniori și copii și ne-am pus de acord că trebuie ajutată și această asociație nou înființată, care are nevoie de aprobarea unei serii de documente pentru a putea funcționa și de la Ministerul Tineretului și Sportului și de la Federația Română de Fotbal. Terenul este al orașului, se schimbă doar în cartea funciară dreptul de folosință, pentru că nu se pot trece două organizații”, spune edilul șef al urbei.

leader board 728 x 90 px

În replică, grupul PSD consideră că situația juridică a stadionului fost CFR nu este încă destul de clară din punctul lor de vedere, în urma anilor de judecată între Primăria Caransebeș și omul de afaceri Alexandru Silvășan, care a contestat intrarea stadionului fost CFR în patrimoniul municipiului Caransebeș. Ba mai mult, poate că ar trebui întrebat și Inspectoratul Școlar Județean, pentru că de el aparține Clubul Sportiv Școlar Caransebeș, căruia i se retrage dreptul de folosință.

În zadar a explicat juristul Primăriei că stadionul este bunul orașului și că cele două cluburi au doar drept de folosință, în zadar a explicat reprezentantul asociației că este doar o formalitate juridică, care însă ar ajuta la dezvoltarea unei pepiniere de tineret în acest domeniu… Grupul PSD a votat împotrivă, astfel că proiectul nu a trecut, având nevoie de două treimi din numărul consilierilor, atunci când miza o constituie domeniul public al urbei.